Mi annak az oka, hogy ha elindulunk valahova otthonról, akkor úgy érezzük, hogy ahova megyünk, oda lassabban érünk oda, de a hazafelé utat viszont gyorsabbnak érezzük annak ellenére, hogy ugyanazon az úton megyünk oda-vissza?
A közmondás szerint: "Mindenütt jó, de legjobb otthon."
Egyébként fogadjátok el igazságnak amit most írok: nem egy, hanem több paraszt embertől hallottam, hogy a lovak is reggel lassabban mennek a mezőre, mint amikor mennek haza. Várja őket az otthon (az istálló).
(2-es, 4-es vagyok) Jobban belegondolva sok mindentől függ. Attól is függhet, hogy mi az úticél, szívesen mész oda vagy sem. Vegyük például, hogy el szeretnél menni egy szülinapi partira (csak egy példa) amit már nagyon vársz. Odafelé az utat sokkal gyorsabbnak érzed. És akkor tegyük fel, hogy menned kell, bár még te nagyon szívesen maradnál. Hazafelé az út így sokkal lassabbnak tűnik. Szóval szerintem ez az oda-vissza, lassú, gyors dolog felcserélhető. Esetleg van, hogy ugyanannyinak érzed az oda-vissza vezető utat. Mikor egyik helyhez sem köt nagyobb vagy kisebb "örömvágy" (van ilyen szó? :'D).
Ez csak egy feltevés, az én gondolkodásom. Talán ezt akár még kutatni is lehetne :D
Ha következőnek mész valahová figyeld meg ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!