Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Elfelejtett könyvtári könyvért...

Elfelejtett könyvtári könyvért tényleg rám jöhet a rendőrség?

Figyelt kérdés

Mint kiderült, van nálam 2 könyv. Vagy 2 éve.

Most szeptember 27-én is kaptam egy felszólítást. (Ezt is most láttam, nem gyakran nézem azt az emailt.)

Elviekben mind a 2 könyv megvan, az egyiket megtaláltam a másik egy barátnőmnél van, de messze lakunk egymástól, és nem is tudom visszavinni holnapig.

(Azt írta amennyiben visszaviszem eltekintenek a kesedelmi díjtól.)

Nekem sem lenne poén felmenni oda mert nem ott lakok.

Kisvárosi könyvtár, ha számít.

Fizetni nem tudnék csóró vagyok.

Ha elsunnyogom (tudom nem szép dolog) valóban feljenthetnek? Azért azt nek szívesen kockáztatnám meg az erkölcsi bizonyítványom miatt..

2021. okt. 11. 14:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen feljelenthet, mert ez lopásnak számít. A könyvtár bemond egy összeget, hogy mennyire "tartja" a könyvet (ha régi meg ritkább akkor egész borsos árat is megadhat) ha ez 50 000 Ft fölé jön ki a két könyv esetén az rosszabb esett.
2021. okt. 11. 14:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy a rendőrség beleavatkozna, de a könyvtár feljelenthet eltulajdonítás miatt. Rád terhelik a késedelmi díjat ÉS a perköltséget is, akkor aztán hiába takarózol azzal, hogy ez neked nem poén!
2021. okt. 11. 14:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Mármindegy.

Beszéltem azzal akinél a másik van. Holnap leutazunk.

De nem értem miért 2 év után küldenek? Visszanéztem az emailjeim előtte egy éve kaptam csak.

Amúgy nem régi könyvek. Sima ma is kapható regények

2021. okt. 11. 14:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A barátnődnek sem tűnt fel, hogy az a könyvtári könyv nem az övé??

Egyébként a könyvtár jóindulatát mutatja, hogy hajlandók eltekinteni a késedelmi díjtól, te meg máris elsunnyogásról beszélsz, és csak az erkölcsi bizonyítvány megléte érdekel.

A helyedben inkább a tartalma miatt aggódnék...

2021. okt. 11. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Jajj Istenem vidd már el.

Most ha 1-2 napot késel abból semmi sem lesz.

Valószínű nem csak neked küldtek levelet

2021. okt. 11. 15:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet nálad nagy rend, de a barátnődnél sem!
2021. okt. 11. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös. Ha elolvastad rájössz hogy az nem 1-2 nap.

Kedves 4-es.

Bevallom egy könyvet nem tartok túl fontosnak.

Amúgyrengeteg könyvtárban tartanak amolyan amnézia napot, amikor visszaviheted a rég elfeledett könyveket. Anélkül, hogy kifizettetnék veled

Tudom, hogy volt már ilyen, csak eddig nem velem. Bar ez is nevezhető jóindulatnak. Es köszi, hogy aggódsz az erkölcsim tartalma miatt. Megindító.

Utolsónak pedig, rendnek rend van csak épp annyi könyvem van, hogy a franc se tudta az nem az én polcom lakója.

De tök mindegy, első kettő már érdemben válaszolt.

Szóval köszi!

2021. okt. 11. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!