Mit csinálnak egy dohányboltba?
Még sose voltam dohányboltba, de ha bemegyek és azt mondom, hogy kérek egy doboz cigit meg egy gyújtó akkor visszakérdez, hogy milyen fajtájút/márkájút vagy ha bemegyek és ezt mondom akkor odaadja és kész?
Tudom elég hülye kérdés, de légyszi válaszoljatok rá.
A válaszokat előre is köszönöm!

Te a könyvesboltba is úgy mész be, hogy "csókolom kérek egy könyvet"?
Ugye nem?
Jó, tudom, azt sem tudod, merre van könyvesbolt, de érted a hasonlatot, ugye?
A dohányboltba nem úgy megy be az ember, hogy "kérek egy doboz cigit" hanem hogy "kérek egy kék pall-mall-t".
Mondjuk ha te bemész, akkor meg sem fogja várni, hogy végigmondd, hanem egyből kizavar. Gyerekeknek nincs keresnivalója a dohányboltban.

nem árt, ha azt is megmondod, milyet kérsz, de amúgy igen :D
és készülj fel, hogy valószínűleg vmi 70-es IQ-jú 22 éves liba lesz az eladó, aki nem biztos, h tud köszönni, vagy elsőre értelmezni a kérésed.

hát nem tudom, nekem nincs problémám a kérdezőnél, talán kicsit esetlen, de ennyi.
a dohánybolti eladókkal viszont elég sok problémám volt már, pedig csak ünnepnapokon megyek be energiaitalért.
mondjuk kb. félévente le is cserélődnek, szóval annyira nem fontos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!