Mit tegyek, ha túl lett tápoldatozva a bonsai?
Figyelt kérdés
Hétvégén fiamra bíztam a növényeimet, hiszen elutaztam, és mondtam neki, adjon neki tápoldatot. A tubus szerint 1 kupak/2 l víz töménységű tápoldatot kaphat, ám mivel eléggé bénán van felírva, 1 kupakkal adott neki. Ez ma derült ki, gyorsan át is ültettem - bár csak sima virágföld volt itthon. Valami mást tudok még tenni a túlélése érdekében? Előre is köszönöm a válaszokat!2021. okt. 4. 22:50
1/5 anonim válasza:
átültetni sem kellett volna, átmosod a földet tiszta vízzel és kész. Az átültetés is jó módszer,csak komplikáltabb. Az ilyen hígított tápok azért nem olyan nagyon tömények, ha nem csinálsz különösebben semmit csak locsolgatod tovább ahogy eddig is akkor sem igen lett volna baja (az ilyen obi tápoldat és társai kategória). Pontosan milyne fajta és töménységű táp volt?
2/5 A kérdező kommentje:
Garri tápoldat volt, obiban vettük.
2021. okt. 5. 22:35
3/5 anonim válasza:
Azok nem tul eros tapoldatok. Ha siman belocsolod a baleset utan is eleg lett volna. De ez a fajta meg tomenyen sem okozott volna nagyon semmit. Se atmosni se talajcsere nem szukseges.
4/5 A kérdező kommentje:
Lehet, de elszineződtek a levelei és nem tűnik egészségesnek...
2021. okt. 7. 13:36
5/5 anonim válasza:
lehet megsínylette az átültetést. Egy kupak abból a tápból mondjuk 1 cl lehet. Le sem folyik a gyökérzethez ha töményen öntöd a talajra. Ráadásul gondolom nem is egy pontra öntötte az illető hanem körbelocsolta vele a talajt. Nem írtad pontosan milyen növényről van szó,de lehet hogy az új talaj pH ja nem tetszik a növénynek. Vagy ahogy írtam az átültetésnél stresszelted a növényt. Megtépődött a gyökérzete vagy ilyesmi. Majd kiheveri.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!