Szerintetek Olivia Rodrigo lesz olyan sikeres mint a 2000-es évek sztárjai közül Pink;Nelly;Maroon 5 vagy Justin Bieber hogy 10-20 év múlva is fog új slágerlistás dalokat gyártani vagy 2-év múlva a kutya se fog rá emlékezni?
Nem gondolom.
A mai világban ma már boldog-boldogtalan sztárocska szeretne lenni, és ennek kivitelezésére jóval több lehetőség is van. Akár agy gagyi TikTok profilról, átlag alatti, sz@r énekhanggal is felkapott lehetsz, ha van elég követőd, akik tömjéneznek.
Ő is egy a vinnyogó tizenévesek között, van egy-két jól hangzó száma, de élőben rettenetesen erőlködve énekel.
Szerintem csak azok fognak hosszú távon fennmaradni a jelenlegi popsztárocskák közül, aki valami meghatározót és újat tud mutatni zeneileg egy adott korszakban. …Nem gondolnám, hogy ő lesz az.
A zenéjére ráépítették a konkrét jelenlegi trendet.
Belépek egy fast fashion üzletbe, és minden tele van rakott szoknyákkal, műgyanta gyűrűkkel, színes gyöngy nyakláncokkal, mint amiket a klipjeiben visel. Ez gyakori jelenség. 2018-ban, a reggaeton-őrületkor minden tini neonban virító latinát játszott, ahogyan tavaly Billie Eilish-t, előtte pedig Ariana Grandét. Most belőle is hasonló “stílusikont” (WTF?) akarnak faragni.
Nagyon “retróra” akarják építeni az imidzsét… csak az a gáz, hogy az összes dala innen-onnan összelopkodott, már létező számokból van összeollózva.
Így egy óvodás is tudna dalt írni. Egyáltalán nem egyedi vagy különleges, hangilag pedig negyedannyira sem nagy durranás, mint ahogyan próbálják jelenleg hypeoltatni.
Őszintén megmondom, az egyszerűségében rejlik a sikere és a különlegessége szerintem.
Külsőségekben nem egy tipikus szőke cicababa, és annyira nem is egzotikus vonású, mint a legtöbb “díznis” kislány, akiket felfuttattak az évek során.
Egyszerű kinézetű lány, egyszerű jellemmel, egyszerű, “mindenből egy kicsit stílussal. Hangilag sem a legkülönlegesebb vagy a legtehetségesebb, VISZONT: olyan érzelmekkel tud előadni, ami ritkaság. Szó szerint fest a hangjával, és a kis tökéletlenségei, elcsuklásai is hozzáadnak ehhez, mert pont ettől hiteles, amit csinál.
David Bowie-tól a Space Oddity-t úgy énekli, hogy szó szerint megkönnyeztem.
Láttam róla pár videót is, kifejezetten aranyos lánynak tűnt.
Szóval: nem tudom, mit fognak még kihozni az imidzséből, de remélem, hasonló úton marad, és nem züllik el. (Nem mintha a “díznisztároknak” sok választása lenne abban, hogy milyen irányba formálják őket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!