Ha a Márton becézett alakja a Marci, akkor a Marcellnak micsoda?
Figyelt kérdés
2021. okt. 4. 12:11
1/12 anonim válasza:
Cella, Marcel, Marcelka, Marci, Marcika, Marcsi, Marcsika
2/12 anonim válasza:
Upsz. Véletlen a Marcellát másoltam.
A fiú névnek:
Marcelka, Marci, Marcika
4/12 anonim válasza:
Unokaöcsém Marcell, Marcinak hívjuk.
6/12 anonim válasza:
Szerintem a Mártonból maximum a Márti következne, de érthető okokból ez férfinak nem működik, emiatt becézhetik Marcinak. Egyébként a becézésnek nincsenek olyan szigorú szabályai, így akár Mucinak is becézheted vagy Sanyinak is.
Engem mondjuk pont zavar, ha egy másik alapnév becézését hallom egy ahhoz nem kapcsolódó névhez, mert akkor már miért nem azt adták alapból, ha annak jobban tetszik a becézése. (Így nem is azt feltételezem névnek tehát félrevezető)
7/12 anonim válasza:
#6: Keblemre! 4-es voltam, amikor mondták, hogy Marcellre gondoltak rögtön mondtam, hogy úgyis Marci lesz, akkor már miért nem Márton?
8/12 anonim válasza:
Marci, Marcó, Maci, Márkó, Márszelínó :) Amúgy a Márton meg pl lehet Toni, Tóni is :):)
9/12 anonim válasza:
7es, esetleg mert a Márton nem tetszett a szülőknek, a Marcell meg igen?
Egy becenév több névhez is tartozhat ám
10/12 anonim válasza:
#9: Szia! Igen, nem volt semmiféle észérv, egyszerűen csak jobban tetszett a Marcell nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!