Élelmiszermérnökként végezni egyetemen, vagy OKJ-s vegyész, laboráns vagy hasonlót tanulni?
Nagyon nagy dilemmában vagyok...
Első éves vagyok az egyetemen, élelmiszermérnök hallgatóként. Megy az egyetem nagyjából még most, de nem tudom később, hogy leszek ezzel.
Érdekel a kémia is és szívesen tanulom.
A barátommal rengeteget beszélünk erről, hogy érdemes e elvégezni, mert lehet egy vegyész vagy laboráns OKJ-s képzéssel is megkeresném azt a pénzt később, vagy még lehet többet is és hamarabb végeznék vele, ami nem utolsó szempont, mert házat akarunk venni és én ha csúsznék az egyetemmel nem tudnánk beköltözni, mert az ő fizetése kevés arra, hogy mindkettőnket eltartson.
Megéri inkább egy jó OKJ-s képzést elvégezni, mint az egyetemen szenvedni?
"mert lehet egy vegyész vagy laboráns OKJ-s képzéssel is megkeresném azt a pénzt később"
nem fogod megkeresni ugyanazt a pénzt, ezt most megmondom neked. csináld csak az élelmiszermérnökit, sokkal de sokkal jobban fogsz járni azzal.
Most van egy élelmiszeripari cég ahova bejárok diákmunkára laborba és ott is az élelmiszermérnök végzettségű munkatársam mondta hogy nettó 200ezer Ft-ot keres. És nekem ez ahhoz képest kevésnek tűnik hogy 3 és fél év tanulás (egyetemi szivatások) után ennyit lehet keresni.
Vagy csak én vagyok nagyon "elvarázsolva" a bérezéssel?
"Vagy csak én vagyok nagyon "elvarázsolva" a bérezéssel?"
laboránsként se keresnél többet. sőt. egy okj ezen a területen nem ér sokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!