Mi alapján adjak címet?
Tudja szösz, de én a nagyon hangzatos címekkel úgy vagyok, mint a Facebook-on megjelenő cikkekkel, aminek a címe hangzatos, a kattintás miatt, de tartalmilag semmi.
A cím bármi lehet, önmagában kevés.
Ha könyves boltban veszem a kezembe, elolvasom a leírást, és úgy döntök, esetleg bele olvasok.
Ha valaki a saját írásával tisztel meg, hogy odaadja, akkor elolvasom minden áron.
A címekkel én is néha bajban vagyok, de nem csinálok belőle gondot :)
"hiszen aki esetleg elolvassa, a címnek kellene felkeltenie a figyelmét."
Tévedés. A cím gyakorlatilag csak megszokásból van. Aki cím alapján választ könyvet, olvasnivalót, az nem a te célcsoportod.
A címet akarod eladni vagy a verset? Akkor a vers legyen jó.
Én csak olvasó vagyok. Soha nem cím alapján választok könyvet. Felütöm egy-két helyen, beleolvasok. 4-5 mondatból tudom, hogy ez érdekel-e engem, avagy sem. Lehet akármi a címe.
Bár, sok olyan művet olvastam már, ahol a cím nagyon kifejező volt, illett a mű beltartalmához, de ezt már csak utólag tudtam megállapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!