Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van aki még hordja a maszkot,...

Van aki még hordja a maszkot, úgy is, hogy már nem kötelező?

Figyelt kérdés

Leginkább azért érdekelne, mert az elmúlt napokban kezdtem magam rosszul érezni, tudjátok jönn a megfázásos időszak és bár tényleg kétlem, hogy covid lenne úgy gondoltam, hogy ha kimegyek és igénybe veszem a tömegközlekedést akkor még is csak illik egy ilyen vírushelyzetben felteni a maszkot.

Ti feltenétek? És akik még mindig hordják elmondanák, hogy milyen okból?

2021. szept. 7. 20:08
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
76%

Először is tisztázzuk, baromira nem érdekel, mit mond a média, a józan eszem viszont szeretem használni. Ne legyenek illúzióid, a maszkhasználat, legalább a zárt terekben hamarosan vissza fog jönni. Mivel alapból utálom,

megpróbálok fokozatosan visszaszokni, ha egyéb okom is van rá. Most például pont van.

Oltatlan vagyok, és úgy tervezem, hogy az is maradok. Nem félek a covidtól, magammal kapcsolatban az oltásban nagyobb kockázatot látok. De! Nem igazán értem, miért gondolják az oltottak, hogy aki nem oltat, aki mindenáron el is akarja kapni. Nem, egyáltalán nem ragaszkodom hozzá. Hiába gondolom, hogy megúszhatom sima náthaszerű tünetekkel, náthás se szeretek lenni! Miért akarnám direkt véresre fújni az orrom, ha lehetek anélkül is? Nem szeretem a torokfájást, fejfájást se, mert minek?

Te tényleg elhiszed, hogy a napi fertőzöttek számai mindig valósak? Hát, nem. Úgy alakítják, amit épp mutatni szeretnének. Jelenleg például sokkal több. A fél ország köhög, tüsszög. Vannak köztük náthásak, allergiásak, meg szép számmal covidosok is. A deltának pont ugyanazok a tünetei, mint a másik kettőnek. Tesztelni viszont senki nem megy. Mást se hallok(főleg oltottaktól), minthogy dehogy megyek. Nem fogok egy kis takonnyal otthon ülni karanténban! Mit képzelnek? OLTOTT vagyok!

Nos, jelenleg én is beteg vagyok. Lehet nátha/covid, fogalmam sincs.

A, Covid. Nekem akkor már mindegy, de van bennem annyi felelősségérzet, hogy direkt nem akarok másokat megfertőzni. Tudom, nem sokat ér a maszk, de több, mint a semmi. Azért, mert mások úgy kívánják, nem fogom magam beoltatni, mert annyira nem szeretem az embereket, hogy a saját egészségem kockáztassam értük. Annyira viszont nem vagyok pszichopata, hogy ne vegyek fel maszkot, ha ezzel csökkentem a fertőzés kockázatát, mert a maszk nekem nem fáj.

B, Nem covid, sima nátha. Hiába csak egy kis nátha, a szervezetem épp próbálja leküzdeni, így sokkal fogékonyabb vagyok más betegségekre, mivel a semmi náthám épp leterheli az immunrendszerem. Nem tudom, nálatok hogy van, de itt a tömegközlekedés tényleg TÖMEGközlekedés! Mint írtam, nem szeretném elkapni. A fentieken túl azért se, mert nekem nem jár betegszabi. Karanténból nem tudok pénzt keresni. Vannak olyan munkáim is, amit, ha karantén miatt nem tudok elkezdeni, más kapja meg, és ő is fejezi be. Tehát hiába szabadulok 10 nap múlva, az a munka már elveszett. Mivel az anyagi kiesés súlyos összegekben mérhető, nem vagyok a magam ellensége. Tömegközlekedésen most hordom. Ez van. De neked ez miért fáj?

2021. szept. 11. 22:05
 22/26 anonim ***** válasza:
53%

#21, ez nagyon szép - de milyen kockázata van az oltásnak, ami ezzel összemérhető?

A leírásod alapján neked aztán igazán megérné. Megnézed a jellemzőit, és olyat választhatsz, ami neked a legjobb.

2021. szept. 11. 22:35
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

#22! Most nem részletezem, mi miatt mit zártam ki, de végül kizárólag Pfizerben és Modernában gondolkodtam. Kivártam, és előbbivel szinte minden ismerősöm megszívta. Ráadásul olyan alapbetegségem van(jelenleg tünetmentes), melynek tüneteit jelenleg a Pfizer lehetséges mellékhatásaként vizsgálja, szóval köszi, de elég, ami már van, nem szeretném fokozni. Modernáról nincs értékelhető mintám, de kétlem, hogy van köztük akkora különbség, hogy attól ne kéne tartanom.

Egyébként munka szempontjából tök mindegy, mert oltottként is tesztelnének, szóval hiába lenne enyhébb, a karantént úgy se kerülhetném el, ha elkapnám.

Amúgy már valószínűleg az elején átestem rajta, volt még némi antitestem, de már negatív. Szóval nem igazán félek tőle, csak túlélem másodszor is, de ha el tudom kerülni, akkor inkább azért teszek.

2021. szept. 11. 22:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Jobbulast!

2021. szept. 12. 00:35
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan, akinek az elsőtől nem lett komoly baja, a másodikba belehalt.

Szerintem nézd meg a Modernát még egyszer, annál nem láttam komoly mellékhatást.

2021. szept. 12. 01:39
 26/26 anonim válasza:
75%
Én szeptember eleje óta megint hordom buszon, villamoson, boltban, stb. Tegnap egy 4 órás vonatutam volt, ott is végig rajtam volt, mert sokan voltak és a jónép egy része hihetetlenül igénytelen. Az utolsó 100 km-en pl egy hülye pitsával utaztam együtt, aki folyamatosan köhögött bele a vakvilágba. Nemhogy maszk, még egy nyomorult zsebkendőt se volt képes elővenni, vagy legalább annyit, hogy a kezébe köhögjön. Semmi. Az ilyen civilizálatlan véglényektől mindig felforr az agyvizem. Nem mintha valami varázserőt tulajdonítanék a maszknak, mert szó sincs róla, de épp a 76 éves nagymamámhoz utaztam és nem akartam "hazavinni" neki semmit.
2021. szept. 24. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!