P.Box-tól A zöld, a bíbor és a fekete milyen akordokkal játszható gitáron?
Az eredeti P.Box-verzió C-mollban van. Innen meg már gondolom kitudod sakkozni ha nézegetted a dalt...
Tehát Cm-B-Cm, Eb...
Ugye Magyarországon a 'B' az 'H', szóval a fenti link alatt megtalálható nóta is 'h-moll'ból indul. Nem játszuk C-ből, mert akkor az E üres húr nem használható díszítőnek, de tökmindegy. Úgyis addig kell transzponálgatni, amíg az énekesnek ki nem tud jönni a száján. Én játszottam Varga Miklóssal(is), neki h-mollból ment. Persze én csak egy baszusgitáros vagyok, mit ért egy ilyen a zenéhez:D:D:D
2@:C-mollban nincs E hang, és nem is értem igazán hogy hol használnád a mély E-hangot díszítésnek, ahol az jó is szólna.
A kérdező az eredeti P. Box verziót kérdezte ha jól értem, az C-mollban van, a későbbi verzió, Deák Billel, Tunyóval, Vikidállal stb. az meg A-mollban van. De végülis igen, oda transzponálod ahol kitudod énekelni.
A rocksuli oldalán van fent egy kotta, én ezer éve így ismerem a dalt. Persze vannak akusztikus verziói is ami azon jobban hangzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!