Hogyan lehet biztonsági mentést csinálni?
Én a "kézi" módszert javaslom, keresel egy külső adathordozót (pl. egy hordozható külső diszket) és azokat a fájlokat, mappákat (directorykat) amikre úgy gondolod, hogy kellenek rámásolod.
Vannak olyan programok amik ezt megteszik, de ez egy egyszerű, kényelmes megoldás. Pl. sokan legegyszerűbben a TotalCommander mappa szinkronizálás funkcióját használják. Az a fontos, hogy a mentésre használt külső diszk csak a legszükségesebb ideig legyen csatlakoztatva! Mert pl. a zsaroló vírusok nagy része ezt "tudja" és ott kezd előszőr kárt okozni. És akkor csak pisloghatsz. Miután ma már nem annyira drága nekem 2 készlet mentésem van pont ez miatt, és 1 nap különbséggel szoktam menteni. Átlag hetente, de ha olyat csinálok akkor lehet naponta is (ha sokat módosítok).
Átmásolod az adott fájlokat valahova.
Ez lehet bármi: másik laptop, számítógép, telefon, pendrive, sd kártya, felhőtárhely (Drive pl).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!