Mely országokban érvényes a Magyarországon honosított ( de az EU más országában kötött) házasság?
Csak annyi, hogy anyakönyveztetni kell itthon. Hogy a magyar hatóságok is hivatalosan tudjanak róla.
Olyan, mint a jogsi. Turistáskodás rövid ideje alatt semmi teendő nincs a nemzetközi jogosítvánnyal, de ha letelepedsz, honosítani kell. Azaz bekerül a magyar nyilvántartásba.
5-ös, igen, ez lenne a lényeg. Ha valaki házas, kivándorol valahová, ahol a házassága nincs nyilvántartásba véve, gyakorlatilag tud új házasságot kötni.
Pl adva van egy magyar és egy külföldi állampolgár. Házzasságot kötnek valahol az EU-ban. Itthon letelepednek, honosítják, tehát nyilvántartásba veszik a házasságot. A küföldi fél ( nem EU állampolgár) megkapja később a magyar állampolgárságot, így kettős állampolgár lesz. Az ő országában pl soha nem volt honosítva a házasság. Hazamegy,vagy kivándorol bárhová, ott köt egy másik házasságot, soha nem derül ki, hogy Magyarországon házas volt. Vsgy igen?
7-es! Még abban sem vagyok biztos, mert mindkét ország szabályainak meg kell felelnem. Pl. ha magyar állampolgárként olyan országban turistáskodhatom, ahol teljesen szabad kábítószerezni, a nő agyon szabad verni, a gyereket bányában dolgoztatni, nem tehetem meg ott kint, mert a magyar törvények szerint ezek büntetendők.
Ez alapján szerintem ahol lehet többes házasság, magyar állampolgár akkor is törvényt sért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!