Mennyit lehet keresni villanyszerelőként? Fő állásban, vállalkozóként?
Figyelt kérdés
Villamosmérnök (Bsc) vagyok és egy amerikai multinacionális cég tesztlaboratóriumában ajánlottak csoportvezető pozíciót. Gyakornokként kezdtem, most vagyok ott 5 éve. A bér bruttó 900 ezer Ft, plussz juttatások. Nem szeretem a munkát alapvetően, de szeretnék lakást venni és azért ez elég biztos, ha ügyes vagyok. Ugyanakkor minimális tanulással már tudnék szerezni egy villanyszerelő OKJ képesítést is, amivel már vállalkozhatnék. (Van tapasztalat is.) Mit gondoltok, nem azonnal, de mondjuk 2-3 év elteltével, mennyi lehet a reális bevétele egy villanyszerelőnek egyéni vállalkozóként? Megérheti váltani? Tudom, sok a szubjektív dolog, de valamit ki kéne találnom és kiváncsi vagyok mások véleményére is. (27F)2021. aug. 10. 20:03
11/13 anonim válasza:
jó igen, 800ezret a festő melósnak...:D
ausztriában max.
Nem kéne hülyeségekkel etetni a népet
12/13 anonim válasza:
10es vagyok
Szerintem ez csak a szegénységbe belenyomorodottság...
A legtöbb szakmával nagyon jól lehet vállalkozni, csak a legtöbben elmennek "250-et" kereseni (vagy annyit se) valami fos munkahelyre aztán nyavajognak.
13/13 anonim válasza:
Jól lepontozták a 10-est, de ez itt BP-en valóság. Ismerek én is ilyet. Villanyszerelés még nagyobb lóvé. El kell érned azt a szintet amikor már hívnak, az kb 2-3 év, sokat kell dolgozni, de ennek a 3-4 szeresét is megkeresheted stabilan havonta. Egy bulin ismerős villanyszerelőnek állást ajánlott egy másik ismerős, aki elég nagy cégnél elég magas pozícióba dolgozik. Nettó 450et mondott, és szó szerint kiröhögte őt a srác. Nem átvitt értelemben, hanem szó szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!