Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi történik ha nem fizetek...

Mi történik ha nem fizetek tb-t? (többi lent)

Figyelt kérdés
2 hónapja munkanlküli vagyok, így nyilván tb se volt fizetve. Tegnap jött levél a NAV-tól, ami még csak nem is fizetésre való felszólításnak tűnt, hanem leírták benne hogy amúgy 8000 pénz meg elmagyarázták a tárgyhó és annak esedékességének időpontját. Pillanatnyilag örülök hogy telefonszámlát tudok fizetni, nem hogy még ezt. Mi ezzel a teendő így?
2021. aug. 5. 09:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
81%
Kérni kell, hogy szociális alapon engedjék el. Ehhez igazolnod kell például bankszámla kivonattal, hogy nem tudod fizetni. Ha bárhonnan jön pénz (például anyuci ad), akkor nincs mentség, fizetni kell. Ha nem fizeted, 6 hónap múlva érvénytelenítik a taj számod, nem leszel jogosult az életmentő beavatkozásokon kívül semmilyen állami egészségügyi ellátásra, azaz ellátnak, de utólag ki kell fizetni. Az pedig sokkal több, mint a havi 8000. Egy nap kórház akár százezres költség is lehet.
2021. aug. 5. 09:45
 2/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
76%

A munkaviszony megszűnésétől 45 napig még nem kell fizetned, utána viszont igen. Ha nem fizeted, behajtják majd rajtad.. ez ilyen.

Viszont ha álláskeresési járadékban részesülsz, akkor max. 90 napig a TB-t sem kell fizetned.

2021. aug. 5. 09:45
 3/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
61%

"Létezik TB járulék fizetési mentesség is, mely azoknak a rászorultaknak jár, akiknek a havi jövedelme családjukat tekintve összesen nem éri el a mindenkori legkisebb öregségi nyugdíj 120 százalékát, vagy ha egyedül élnek, akkor havi jövedelmük nem éri el az öregségi nyugdíjminimum 150 százalékát, és semmilyen vagyonnal nem rendelkeznek sem ők, sem a családjuk.

A TB fizetés alól mentességet az illetékes járási hivatalban lehet igényelni, melyről egyénileg döntenek."

2021. aug. 5. 09:47
 4/21 A kérdező kommentje:
a nyugdíj minimum 120%-át? Ez remélem csak valami vicc, az ha jól számolom 33e forintot tesz. Ettől nyilván többet keres az egész család. Álláskeresési járadékban meg ha jól értem nem részesülhetek, pályakezdő vagyok fél évet dolgoztam még csak.
2021. aug. 5. 09:57
 5/21 anonim ***** válasza:
61%
Kénytelen leszel fizetni. Vagy önkéntes alapon, vagy behajtják a késedelmi kamataival együtt majd valamikor (5 évre visszamenőleg tudnak tartozást behajtani).
2021. aug. 5. 10:03
 6/21 A kérdező kommentje:
Remek, a bökkenő már csak az, hogy nem közölték mennyit kell fizetni, vagy honnantól kell számolnom a fizetést. Utolsó munkanap+45 nap utántól, vagy hogy? Azon már nem is akadékoskodok, hogy mégis miből kellene befizetnem, Magyarországon élek szóval ez azért annyira nem lep meg.
2021. aug. 5. 10:10
 7/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom már kikre vonatkozik ez, de mikor suli után 8 hónapig nem találtam munkát, akkor regisztrált munkanélküli voltam, és a kormányablakban kellett leadnom egy kérvényt azzal kapcsolatban, hogy nem tudom fizetni a TB-t. Akkor kb mindenki megkapta, aki jelentkezett. Egy évig nem kellett volna fizetnem, illetve hosszabbítani is lehetett. Mondjuk ez lassan 3 éve volt. Nem tudom azóta hogy megy.

26N

2021. aug. 5. 10:33
 8/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
82%

A sok idióta aki lepontozza a hivatalos tájékoztatóból idézett szöveget, legalább írna valamit indoklásként.. :D

De tudom, van aki erre élvez :D

2021. aug. 5. 10:42
 9/21 Pelenkásfiú ***** válasza:

#6 Amit kaptál levelet, abban nem volt egy táblázat, amiben minden hónapra leírták az összeget?

Az első valószínűleg tört hónap, így kevesebb, de a többire fix 8000 idén.

Minden hónap 12. napjáig kell kifizetni.

Abban nem tudok segíteni, hogy miből. :/

2021. aug. 5. 10:44
 10/21 Pelenkásfiú ***** válasza:
61%
Egyébként az eBEV Portálon lekérheted az adószámládat és ott akár bankkártyával is ki lehet(ne) fizetni.
2021. aug. 5. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!