Ez milyen telefonszám, ami 2 napja hívogat?
> Ez milyen telefonszám, ami 2 napja hívogat?
Továbbá:
Ezek alapján közvélemény kutatás.
~ ~ ~
> 21-es számot még nem is láttam!
„21: nomadikus (nem területalapú) VoIP telefonszolgáltatások”
~ ~ ~
> Nem vettem fel, mert félek, hogy csaló, vagy spam.
Tudni kell, hogy hívás fogadásért nem kell fizetned. Nyugodtan felveheted a telefont, ha egy idegen hív, és nyugodtan leteheted, ha úgy gondolod, hogy neked erre a beszélgetésre nincs szükséged. A csaló nem tud mit csinálni, ha te nem adsz meg adatokat. (Célszerű a telefont úgy felvenni, hogy „Hallo”. Nem kell nevet mondani, aki hív, annak kell tudnia, hogy kit keres. Ha tudja, majd mondja, ha nem tudja, akkor nem kell tudnia.)
Én pl. – ha van egy kis időm – a direkt marketing hívásokat türelemmel végighallgatom. Aztán a végén elbúcsúzok egy „köszönöm, nem érdekel” kíséretével. Ha nincs időm, akkor felveszem, a mikrofont némítom, és félreteszem a telefont. Minél több idő megy el egy sikertelen megkereséssel, annál kevésbé kifizetődő a dolog nekik. Persze ehhez kell az a tudatosság, hogy bármit kínálnak telefonon – árut, szolgáltatást, akármit –, az akármilyen jól hangzik, nem szabad elfogadni. Ha a hívás előtt nem akartam valamit venni, akkor közben se akarjak.
Amit nem szabad – főleg ha nem ismered a telefonszámok felépítését, és az egyes számok jelentését – visszahívni egy idegen számot. Abból lehet károd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!