Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Gyakori kérdések portál...

A Gyakori kérdések portál miért nem alkalmaz szakértőt?

Figyelt kérdés

Vagyis:

A Gyakori kérdések az ahová a wikipédia után mindenki ide téved aki valamit meg szeretne tudni. Van amire a Wiki nem is megoldás. Beírja az ember a Google-ba a kérdését aztán itt találja magát. Nincs másik ilyen magyar nyelvű oldal nincs konkurenciája lehet hogy ezért is nem fejlesztgetik.

De az a kérdés hogy miért nem alkalmaz legalább egy-egy területnek/témakörnek a szakértőjét.

Pl ügyvédet, mérnököt, tanárt, stb stb akik az adott témakörben hiteles választ tudnának adni. Vagy legalábbis hitelesebbet mint így anonim Jóska Pista 8 általánost végzett mondjuk jogi kérdésekben.

Vagy pl egy kémia szakos tanár azért nem ártana, vagy nyelvtan vagy akármilyen szakos tanár.

Ha csak rész munka időben is mondjuk napi négy órában, már az is sokat javítana az oldalon.

Tehát a kérdés.

Miért nem alkalmaznak szakembereket azoknál a kérdés köröknél ahol lehetne?

Bocs a hibákért telefonról írok.

2021. júl. 22. 12:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt minek?

Másrészt ki fizetné?

Harmadszor ki vállalná?

2021. júl. 22. 12:19
 2/17 A kérdező kommentje:

Minek?

Azért mert az jóval megbízhatóbb válaszokat adna mint egy teljesen laikus.

Ki fizetné?

Természetesen a portál fizetné. De vannak erre pályázatok támogatások is

Vagy non profit alapon, akár jótékonysági szervezetet is be vonva. Azoknak is ingyen segítenek.

Ki vállalná?

Aki ráér. Egy két óra/nap.

Munkanélküli tanárok/vagy gyesen lévő tanárnők fiatal pályakezdő mérnökök, diplomások. Még lehet hogy egy leendő munka helyen gyakorlatnak/tapasztalatnak is be számítanák

2021. júl. 22. 12:26
 3/17 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem portál, de mindegy. Nem ez a lényeg.

Szerintem maga a cég sem veszi komolyan. Nem ígér sehol olyant, hogy releváns válaszokat kapsz a kérdéseidre.

Ez egyfajta időtöltés, szórakozás.

A kérdések döntő hányadának nem is lenne itt semmi keresnivalója, de eltűrik. A válaszok kétharmada felesleges, de eltűrik.

Miért? Mert sokan ide kerülnek a keresőből, és az nekik bevételt jelent.

Ha komoly válaszokat akarsz, akkor azokra az oldalakra kell menni, ahol azt megkapod.

Pl. mikor van nyitva egy üzlet. Mennyibe kerül levél, utazás stb.

Egészségügyi problémákra sok olyan oldal felel, amelyet orvosok szerkesztenek, és kérdezni is lehet tőlük. És így tovább.

2021. júl. 22. 12:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit tudok, hogy pl. az egészség kategóriában, a válaszolók közt van házi orvos, orvostan hallgató, még több ápolónő is velem karöltve, s néha a szakszerű válaszaink úgy le vannak pontozva, mint a pinty. Csak mondom.
2021. júl. 22. 12:37
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

A lepontozás az külön történet. Nem is kellene semmi ilyen.

A törvények, jogban is ha beidézel egy cikkelyt, azt is le tudják tolni, ha nem az értékelő kedve szerinti.

Ha szakérték válaszolnának, akkor egy kérdés, egy válasz lenne, és egy fél év alatt elfogynának a kérdések.

2021. júl. 22. 12:42
 6/17 A kérdező kommentje:

4-es

Ezt mondjuk sejtettem.

De jó lenne ezeket a válaszokat az oldalnak valahogy meg különböztetni hogy tudjuk ezt olyan írta aki valóban releváns válaszokat ad. Akár úgy is hogy azt nem lehetne le pontozni.

Mert én most pl egy idöutázásos kérdésben próbálok választ adni a magam módján, mikor fizikából mindig megbuktam, szó szerint az egész osztálynak nem volt belőle annyi egyese mint nekem egyedül. (Mondjuk ez 90%-ban a tanár hibája is, amúgy matekból is egyes voltam)

Tehát gondolhatod milyen hasznos válaszokat adhatok a témakörben. De pl egy elméleti fizikus gyorsan rövidre tudná zárni a kérdést

2021. júl. 22. 12:47
 7/17 A kérdező kommentje:

5

"Ha szakérték válaszolnának, akkor egy kérdés, egy válasz lenne, és egy fél év alatt elfogynának a kérdések."

Az se lenne feltétlen baj.

Így is kicsit már fórum jellege van némelyik kérdés alatt az oldalnak. Mikor lehet a 30 válaszból csak egy a jó, aztán megy a vita, az egyszerű ember még csak néz hogy akkor most mi van

2021. júl. 22. 12:50
 8/17 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem rossz ötlet.

Ami biztos, hogy ilyen szakértőket nem fog megfizetni az oldal, ez 100%.

Önkéntes alapon működhetne a dolog, de én inkább azt csinálnám, hogy megszüntetném, korlátoznám vagy szigorítanám az anonim válaszadás lehetőségét.

Arra kellene ösztönözni a felhasználókat, hogy saját névvel, titulussal, fotóval válaszoljanak, és bár meghagynám az anonim válaszadás lehetőségét, de az anonim válaszokat eleve hátrébb sorolnám, kisebb betűmérettel szedve... hasonlóan, mint ahogy Quorán is van.

A valódi, leinformálható profilokat egy pipával jelölném, mint ahogy sok közösségi oldalon van.

Például ennél a kérdésnél: [link]

Látod, hogy ki az illető, hogy mivel foglalkozik, hol dolgozik...

2021. júl. 22. 13:59
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Minek alkalmazna szakértőket? Miben lenne jobb? Elvileg az "értékelés" pont erre lenne kitalálva, hogy lehessen látni, hogy melyik válasz "hasznos" melyik "nem hasznos" csak az a baj, hogy sokan összekverik a "like" "nekem tetszik a válasz" funkcióval. Sokaknak fáj az igazság és ezért inkább "lepontozzák".

Az hasznosabb lenne ha lenne egy olyan: "tetszik a válasz" (mert a pontozók 90% a like helyett használja) illetve "egyetértek a válasszal" mint az egy darab "hasznos". Az se lenne pontos 100%-ban de jobb lenne mint a mostani rendszer.

És amit írt a 4.-es teljesen igaz, de sok más kategóriában is. Sokaknak nem tetszik az egyetlen jó válasz és ezért "lepontozzák". Ez így igazságtalan.

2021. júl. 22. 14:21
 10/17 A kérdező kommentje:

De az értékelés az sokszor szimpátia alapon megy. Mint ahogy írták is. Be írnak egy jogi kérdésre, a válaszoló be másolja betűről betűre a paragrafust. Erre lepontozzák, hogy az nem hasznos. Akkor az mi?

Egy kérdésben én mint amatőr egyszerű ember nem tudok olyan választ adni mint az adott terület szakértője. Pl egy csillagász a szakterületén olyan választ ad hogy csak pislogok de mégis le tudom pontozni holott sík hülye vagyok a témához. Jó ez így?

2021. júl. 22. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!