Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Egy kívánós, vegetáriánus...

Egy kívánós, vegetáriánus terhes nő megeszi húst, ha, , rájön"?

Figyelt kérdés

Napi tevékenységeim közepette megszállt az inspiráció, és agyamban a következő kérdés formájában csapódott le:

Egy vegetáriánus/vegán nő, amikor terhes, feladja-e az elveit vagy azt, amiért a speciális étkezési szokásai mellett döntött, és eszik-e egy rántott csirkét uborkasalátával? Vagy pörköltet? Vagy kolbászt? Mert hát a terhes nők megkívánják a legkülönbözőbb ételeket, és miért lenne kivétel ez alól a hús és a vega nő? :D Tudom, hogy hülye kérdés, de roppantul foglalkoztat.

2010. aug. 26. 23:24
 1/9 anonim ***** válasza:
6%
Én beszélnék egy megfelelő orvossal, szakemberrel, és ha ő azt mondja, hogy a magzatnak jobb ha húst is eszik, akkor a kismama egyen is húst. Az "elvei" miatt szerintem nem szabad kockáztatni egy gyermek egészségét. Ha meg a vegán étrend nincs hatással a fejlődésre (kétlem) akkor tökmindegy.
2010. aug. 26. 23:35
 2/9 anonim ***** válasza:
nemhiszem. attól még hogy terhes az ember, nem hiszem hogy olyan kajákat megkívánna amiktől egyébként undorodik..
2010. aug. 26. 23:35
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, de nem mindenki azért vega, mert undorodik a hústól. Van, aki egészségügyi vagy elvi szempontokból (,,nem eszem meg a barátaimat") az. Elsővel egyetértek, azt is akartam kérdezni, csak lefelejtettem.
2010. aug. 26. 23:40
 4/9 anonim ***** válasza:
a Jóbarátokban is ezvan mikor Phoebe terhes, és kivánja a húst:D Joey felajálnja hogy phoebe egyen húst, a terhesség alatt joey lemond róla, és ugyanannyi állatka hal meg xD
2010. aug. 27. 00:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Aki elvből vega, az nem fogja megkívánni. Aki a diétája miatt, az esetleg megkívánja, de kényszerből lemond róla, hiszen az effajta diétát a terhesség alatt még a szokásosnál szigorúbban is meg kell tartania.
2010. aug. 27. 12:46
 6/9 anonim válasza:
Vegetáriánusként(laktoveget.) 3-szor voltam várandós, de kívánósság miatt sem jutott eszembe, hogy feladjam a vegetáriánusságot. Talán meglepő, de olyan erős , átható az az életszemlélet, ami korábban "megszületett" bennem, hogy azóta nem bírok húst, tojást enni.
2010. szept. 17. 19:45
 7/9 anonim ***** válasza:
Kedves Utolsó! Szép, becsülendő hogy kitartasz az elveid mellet. Amit kérdezni szeretnék tőled, hogy tudsz-e arról, hogy a vegetáriánus szokásaiddal növelhettél-e valamilyen egészségügyi kockázatot a születendő gyermek számára? Vgay pedig az orvosok is egyetértettek az étkezéseddel? (Teljesen tudatlanul kérdezem, fogalmam nincs árthat-e a magzatnak. Remélem nem...)
2010. szept. 18. 10:49
 8/9 anonim ***** válasza:

Hello, az én feleségem is vegetáriusan hordta ki a gyerkőcöt, sőt a mos ót 2 éves kisbabánk is veetárius. És nagyon szépen fejlődik. Egy JÓL összeállított változatos vegetárius étrend teljesen kielégíti minden korosztály szükségleteit, ezt amerikai tanulmányok igazolták.

Húst enni nem szükséges, persze aki enni akar az tegye.

2010. szept. 30. 09:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Utolsó: és tudnál nekem tudományos kutatást mutatni, amely alátámasztja hogy a vegetáriánus egészségesebb? Ha tudsz, holnaptól elkezdem átalakítani az étrendem :)

Sajnos az orvosok álláspontja továbbra is az, hogy az emberek nagyobb részének igenis szüksége van húsra is a teljes élethez, a testük 100%-os üzemeléséhez. Van akinek a veganizmus az egészség kulcsa, de van aki az életét teszi tönkre vele hosszú távon ha nem jön rá időben hogy az ő testének ez nem fekszik... Nem lehet azt mondani hogy mindenkinek célszerű lenne ez az étrend...

Tudtommal semmi bizonyíték nincs rá hogy a vegák "többet élnének" mint a mindenevők. De amint lesz egy statisztika amit megmutatja hogy magasabb a vegák átlagéletkora, komolyan áttérek rá :D

2010. szept. 30. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!