Betegszabadság és táppénz?
2021. 06. 15. től létesíttettem munkaviszonyt határozatlan időre, 90 napos próbaidővel. Az elmúlt 200 napban nem volt munkaviszonyom, magam után fizettem az egészségügyi szolgáltatási járulékot.
A kérdésem az lenne, hogy 2021. 06. 21.-től hány nap betegszabadságra és hány nap táppénzre vagyok jogosult?
Te miről beszélsz, 4?????
Olvasd már el a kérdést...
Ja betegszabi ok
Bocs sima szabinak olvastam már eltompult a melegbe az agyam
Betegszabi: (15÷365)×200=8,21 ~ 8 nap jár
Táppénzen pedig azt hiszem 1 év ameddig folyamatosba lehet lenni a betegszabi leteltét követően egyhuzamba ha indokolt a betegség ugye (az ellátás összegébe számít csak a jelenlegi jogviszonyod, a napok számát nem határozza meg, mert az jár ameddig beteg vagy, annk csak a biztosítotti jogviszony a feltétele hogy jogosult légy rá)
A 3-asnak meg üzenem hogy feltêtelezem jóindulatúan hogy nem mindenki bérügyi szakember hogy csípőből kiszámolja :) mégha a logikája valóba ilyen egyszerű is, egy átlagember nemhiszem hogy ilyeneket számolgat magától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!