Nyáron kell harisnyát venni temetésre?
A halottnak teljesen mindegy, mit veszel fel.
Törvény sincs, ami előírná, mit "kell" egy temetésen viselni.
Kizárólag te döntöd el, mit tartasz méltónak egy ilyen eseményre, a te döntésedet pedig a megjelentek fogják értékelni, elbírálni - magyarán a jelenlévőknek kell megfelelned.
Minden további nélkül.
Sokan szeretik elrejteni, ha sírnak - vagy ha nem.
Sokan viselnek napszemüveget, mert szégyellik, hogy piros, duzzadt a szemük a sírástól. Ezért megszokott. A temetés a világnak szól. Ha azoknak akarsz megfelelni, akik rajtad kívül ott lesznek, akkor úgy öltözz, ahogy szerinted elvárják.
A szív meg piros buggyos nadrágban, sárga blúzban, lila kalapban is tud fájni. Nem ezen múlik a gyász.
Évszázadok alatt megszokott volt a fekete. Minden fekete. Még a lélek is. És egy évig.
Faluhelyen még sokfelé él ez, de egyre kevésbé.
Nemrégvoltam temetésen. Nem vettem harisnyanadrágot, sőt, volt rokon, aki szandálba jött. Voltunk páran rövidujjú, pantos pólóban vagy egyberuhában.
Akit temettünk, nagyon szerény volt és tudtuk, hogy nem várta volna el, hogy a kánikulában a ruhánk miatt szenvedjünk, ráadásul a sír körül egy fa sem volt.
Őszinte részvétem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!