Mi számít halaszthatatlan felújításnak? Bérlő vagyok
Ha nincs a szerződésben meghatározva,akkor mennyit kell tűrnöm,mint bérlő?
Nyilván eladni akarják a lakást és most a tulaj ki akarja cserélni az ablakot az egyik szobában.
Én ezt nem akarom,sok kosszal jár és zavarnának is. Nem keveset fizetek havonta a lakásért. Nem tartom halaszthatatlannak se.
Meg kell engednem?
Se halaszthatatlanra se halaszthatóra nincs semmi vonatkozás a szerződésben.
"A bérlő azt is köteles tűrni, hogy a bérbeadó a lakás állagának megóvásához szükséges munkálatokat elvégezze, a korszerűsítést azonban csak akkor köteles tűrni, ha az a lakás használatát jelentősen nem korlátozza.
A tulajdonosnak tehát azt kell átgondolnia a lakás értékesítése előtt, hogy nagy volumenű korszerűsítési, felújítási munkálatokat nagy valószínűséggel csak a bérlő kiköltözése után lesz mód elvégezni."
Egy kis szobáról beszélünk,amiben a lányom lakik, ki kellene az összes bútort és ágyat pakolni és ezzel kényelmetlenséget okozva a gyermeknek.
Tűrni kellene ezt?
Nem lenne baj, lejár a szerződésem hó végén és nem okoz gondot kivenni másikat , plusz akkor visszaad 2 hó kauciót és itt se vagyok :) de nekem ne okozzon kellemetlenséget.
Egyébként építkezünk és csak addig lakunk albérletben.
"A bérlő azt is köteles tűrni, hogy a bérbeadó a lakás állagának megóvásához szükséges munkálatokat elvégezze, a korszerűsítést azonban csak akkor köteles tűrni, ha az a lakás használatát jelentősen nem korlátozza.
A tulajdonosnak tehát azt kell átgondolnia a lakás értékesítése előtt, hogy nagy volumenű korszerűsítési, felújítási munkálatokat nagy valószínűséggel csak a bérlő kiköltözése után lesz mód elvégezni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!