Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet-e ha új suliba megyek(gi...

Lehet-e ha új suliba megyek(gimibe) h teljesen más becenéven mutatkozzak be?

Figyelt kérdés
Mondok egy példát, ha mondjuk valaki Andrea és utalja azt is meg az Andit is vagy nem szereti annyira, akkor mondjuk mondathatja azt h szeretném ha Liz-nek hívnátok. Nem gáz ez kicsit?

2021. jún. 12. 08:14
 1/5 A kérdező kommentje:
Nem fogják ezt furcsának és háznak tartani az osztálytársaim? És azok akikkel eleve egy suliból jöttem?
2021. jún. 12. 08:15
 2/5 A kérdező kommentje:
* gáznak
2021. jún. 12. 08:15
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyedül azért fura egy kicsit mert az Andreának nem becézése a Liz, köze nincs hozzá. Ha találsz egy olyan becenevet, amely az Andrea egyik becézése/valamennyire közé van a névhez és úgy mutatkozol be (pl Andrea, sokan Andinak becéznek, de a "becenév"-et jobban szeretem), azzal szerintem semmi gond nincs. Ezáltal, ha nem is mindenki, de biztos lesznek sokan, akik az új beceneveden fognak hívni, hisz nekik ígyis-úgyis egy újat kell megjegyezni, akkor már azt fogják, ami neked jobban tetszik.

Velem picit hasonlóan volt. Volt egy korábbi becenevem, ahogy addig kb mindenki hívott, az osztálycsoportban pedig (én is szeptembertől kezdem, vannak már általában osztálycsoportok ilyenkor, keress instán osztálykereső oldalakat) a nevem egy másik, ismertebb becézését kezdték használni. Aztán később rá lett kérdezve és vannak akik a régin hívnak, de az osztályom 90%-a az újon. Anyum picit furán nézett az elején, de engem nem zavar. Ez a nevem egyik becézése, amaz meg a másik, nem fura/gáz egyik sem.

Nekem nincsenek volt osztálytársaim egy osztályban velem, de az évfolyamban van olyan lány, akinek két neve van és néhányan a második nevén hívják (nem volt kérés, szimplán ezen személyek szerint az a név jobban illik a lányra). A volt osztálytársaknak először picit érdekes volt, de inkább abból a szempontból, hogy ők nem tudnák úgy hívni, mert már megszokták a másikat. Ettől függetlenül az is a neve, miért ne hívhatnák úgy? (Esetedben ha az is egy beceneve a nevednek, miért ne hívhatnának úgy?)

Egyébként az Andi sem rossz becenév, szimplán ilyen semmilyen számomra, mint a legtöbb (köztük a sajátom). Ne utáld ezért :)

2021. jún. 12. 09:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ :) nem Andi vagyok egyébként, csak példának akartam felhozni éppen azért h Andrea meg Liz nagyon életerő. Csak olyan érdekesnek tűnik nekem h más becenéven hívjanak amikor köze nincs hozzá, ezért tettem a kérdés fel. De köszönöm a kimerítő és részletes választ
2021. jún. 12. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne a beceneveddel kezdd, hanem mondd meg a teljes neved, aztán egy idő után mondhatod, hogy szeretném, ha így és így hívnátok, mert nem szeretem a nevem.
2021. jún. 13. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!