Mik azok az alap filmek amit mindenkinek ismernie kell aki filmimádónak tartja magát?
Figyelt kérdés
Nagy filmrajongó vagyok és voltam mindig de sosem volt meg a fejemben, hogy mi az ami alapműnek számít, amit mindenképp jó ha ismerek. Tudnátok sorolni ilyen filmeket?2021. jún. 4. 22:13
1/6 anonim válasza:
Nincs ilyen. Ez hülyeség. Nincs olyan, hogy „kell”. Ez művészet. Azt nézel meg, ami tetszik.
2/6 anonim válasza:
Szerintem ilyennek számít a 12 dühös ember, a 10 kicsi indián, a Szent Péter esernyője... ezeket és az ezekhez hasonlókat mindenki ismeri szinte.
3/6 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy ízlés kérdés de azért mégis vannak azok a filmek amik nagyon alapműnek számítanak és szeretnék megnézni amennyit lehet:)
2021. jún. 4. 22:26
4/6 anonim válasza:
Kelly hősei
Piszkos 12
Mátrix 1-2-3-4
Malena
Lolita (Mind a 2 verzió.)
Indokína
A veszélyes élet éve
Szarvasvadász
Rambo-Rocky-Terminátor széria
Alien minden része
Indiana Jones minden része
Air America
Forrest Gump
Tövismadarak (A komplett.)
Gorillák a ködben
George A. Romero zombis filmjei
Top Gun
5/6 2*Sü válasza:
Erre valóban nem lehet válaszolni. Van, aki egy filmet alapműnek tart, más számára meg érdektelen és fordítva. Persze vannak ikonikus filmtörténeti alkotások, mérföldkövek, de hogy ezek mennyire tekinthetők alapműnek, az szubjektív ítélet kérdése.
Viszont itt egy egész jó kis lista, inspirálódásnak teljesen jó:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!