Milyennek képzeled el 30 év múlva a világot? Vagy a jövőt?
Én olyannak hogy az autók lehetséges hogy repulni fognak.
Az uzletekbe és gyárakba robotokat fognak alkalmazni.
Olyan modern elektronikai világ lesz vagy hogy mondjam?!
Én a ti véleményeitekre lennék kíváncsi!
Amit leírok, az talán több, mint 30 év :) Az emberiség mindenképp feszegeti a Föld határait, a bolygónk nem tud nyersanyagot adni, ezért csökkenteni kell a felhasznált energia mennyiségét. Ezt két úton lehet megoldani:
1. Szerintem genetikailag megtervezett emberek lesznek, a genetika baromira előre fog törni. Nem lesznek öröklődő betegségek, nem lesznek fertőző betegségek (mivel az emberek ritkán érintkeznek egymással, ld. lejjebb), egyszóval az egészségügyi ellátásra sokkal-sokkal kevesebbet kell majd költeni.
2. Az emberek virtuális valóságban fognak élni. Mindenkinek lesz egy kis lyuk, de felveszi a virtuális valóság szemüvegét, és máris egy hatalmas lakásban van :) Képzeld el, hogy elmehetsz úgy randizni, sportolni, kirándulni, stb., hogy gyakorlatilag nem kell kilépned a lakásból. Körbejárhatod a Földet úgy, hogy egy fillérbe sem kerül :) RENGETEG pénzt és energiát, nyersanyagot lehet ezzel spórolni, ha leredukáljuk a szállítást és a közlekedést. Otthonról is dolgozhatnak majd az emberek, például egy orvos majd úgy műt, hogy ki sem lép a lakásából :) Bulizni is lehet majd a virtuális térben, hiszen addigra már jobb is lesz, mint az igazi :) Egy virtuális buli pedig sokkal kevesebbe kerül, mint egy igazi.
Ezzel párhuzamosan pedig szerintem menni fog új bolygók kolonizálása, hogy újabb és újabb nyersanyagokat, energiahordozókat tudjunk hasznosítani, ha a Földé már elfogyott.
Miért nem lesznek emberek 30 év múlva ugye nem a 2012-világvége miatt!
:)
2 lehetőség van: Világvége2012 vagy aranykor.
Ha az emberek át tudnak térni a fosszilis energiaforrásokról a megújuló energiaforrásokra akkor eljöhet az aranykor, de ehhez társadalmi szemlééletváltásra van szükség.
Ha nem változtatunk akkor rohanunk bele a szakadékba és...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!