Hogyan lehet a szélirányt eszközök nélkül meghatározni?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat kerestem, de sehol nem találtam, csak különböző bonyolult eszközökkel készült dolgokat. Az eszköz nélkült úgy kell érteni, hogy speciális eszköz, tehát mondjuk olyan eszközök, amik kicsit, és másra is jók. Szóval röviden terepen hogyal lehet meghatározni a szélirányt?2021. máj. 29. 03:38
1/5 anonim válasza:
Ha tudod merre vannak az égtájak akkor azt is tudod merről fúj a szél, nem kell hozzá semmilyen műszer.
2/5 anonim válasza:
Megnedvesíted az ujjad, és feltartod. Amelyik oldal fázik, arról fúj.
3/5 anonim válasza:
Felköpsz oszt' amerre lecsobban, arra fúj a szél.
Ha az égtájak megállapításával van problémád, akkor azt kérdezd.
4/5 anonim válasza:
Csak fogj simán egy papírzsepit. Fogd meg a cdücskét, és amerre a zsepi lobog, abba az irányba fúj a szél.
5/5 anonim válasza:
Ha tényleg semmi sincs nálad, akkor a fák, fű dőléséből is meg tudod határozni. De szerintem a legpontosabb módszer az, ha egy marék száraz levelet felveszel a földről, jól összemorzsolod a kezedben és kinyitod a kezed, hogy elszórd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!