TB ha lejárt, akkor mi a teendő?
Sziasztok!
2020. Július 31-én letelt a felmondási időm a munkahelyemen.
Úgy tudom, ezt követően pár hónapig nem kell fizetni a TB-t.
Most 2021. Május 29 van.
Hány hónapnyi TB tartozásom lehet?
1 hónap 8 200 Ft ha jól tudom.
Illetve, ha féléve nincs fizetve, úgy tudom megszűnik a kártya, újat kell csinátlatni.
Ezesetben az elmúlt 6 hónap tartozása 6 x 8 200 Ft = 49 200 Ft semmissé válik, vagy ki kell fizetnem, 1x 49 200 Ft + 1 x 8 200 Ft-ot azonnal, mikor igénylem az újamat? Tehát hogy újra legyen, kezdésnek, majdnem 60e Ft-ba fog kerülni nekem?
Bocsi, nem igazán értek hozzá.
Köszi segítsegeteket :)
Szeptember fele 4k
oktober 8k
november 8k
december 8k
januar 8k
februar 8k
marcius 8k
aprilis 8k
majus 8k
Vagy ha részletfizetést kérnék, akkor
68 000 /12 = 5 666 Ft
+ 8 000 Ft / hó
=
13 666 Ft / hó kéne fizetnem 12 hónapig?
Vagy "csak" a 48 000 Ft (6 x 8 e Ft) kell kifizetni egybe / törlesztőként?
Válaszokat köszi előre is.
Lehet beadni részletfizetési és könnyítési kérelmet, itt van hozzá a nyomtatvány is:
Úgy tudom, évente egyszer megadják automatikusan is.
Ha utána sem vagy biztosított semmilyen módon, és jövedelmed sincs máshonnan, se házas/élettárs aki dolgozik, és vagyonod sincs jelentősebb (nagyobb értékű kocsi, lakás, ingatlan ahol nem életvitelszerűen élsz,stb) akkor irány a lakhelyed szerinti illetékes kormányablak osztály, és igényelj hatósági bizonyítványt egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságra szoc. rászorultság alapján :)
1 évig hatályos, de a havi 8 ezret nem neked kell perkálni, ennyivel könnyebben leszel
Azt mi nem fogjuk tudni hogy neked halmozódott -e fel valamilyen tartozásod akármilyen időszakról :)
Ügyfélkapu, ebev-szolgáltatások, és adószámla lekérdezés majd kimutatja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!