Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Duolingo-val mennyire lehet...

Duolingo-val mennyire lehet lehet megtanulni németül? Van aki'nek sikerült vele társalgási szinten elsajátítani a nyelvet?

Figyelt kérdés

2021. máj. 27. 21:00
 1/3 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam hogy rengeteg az időm egesznap itthon vagyok 4-5órát tanulok rajta jelenleg, minden leckét 2x átveszek jegyzetelek. Újra írom a feladatokat magamtól fordítom a lehetőséget a szó beillesztésnél nem nézem, letakarom. Hallásra próbálok fordítani minden feladatnal
2021. máj. 27. 21:02
 2/3 anonim válasza:
100%
Én elvégeztem a duolingón az angol kurzust és egy nagyon pici akcentussal jól összeszedett mondatokkal tudok már angolul is beszélni.
2021. máj. 29. 09:19
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Önmagában szerintem már csak amiatt sem elég, mert a nyelvtani szabályok az oldalon sincsenek rendesen elmagyarázva. Amit pedig az alkalmazáson kívül kell venned, az nem az alkalmazás részének tekinthető. Emiatt csak jó kiegészítés lehet a nyelvtanuláshoz, de önmagában biztosan nem elegendő.

Az másik kérdés, hogy el kellene-e egyáltalán várni az alkalmazástól azt, hogy mindent magában foglaljon? Szerintem nem.

Gyakorlásnak nagyon jó alkalmazás. Társalgási szintre viszont nem lehet vele eljutni. A jó hír, hogy vannak oldalak, ahol beszélgetőpartnereket tudsz keríteni és hívásban vagy írásban tudsz az illetővel beszélni. Ha jól tudom ezt kapásból nem lehet megtenni a duolingon, pedig még lehetőségük is lenne rá a fejlesztőknek, hogy beszélgetőszobákat hozzanak létre.

Egyszóval ha nagyon akarod, szerintem "egyedül" is tudsz fejlődni. Persze lesz felső határ, de ha az elején vagy még akkor ez nem fog téged egyelőre zavarni.

2021. máj. 31. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!