Miről szól a csillag kapu?
Létezik Stargate (1994) (Kurt Russel főszereplésével) mozifilm is, ,aminek alapján készült a tv franchise sorozatok.
Ha csak ezt nézed meg, ez is ad egy irány vonalat.
Angolul kell elolvasni? Az igen... Pár éve még a tanárok azért tették össze a kezüket, ha a rövidített magyar összefoglalót valaki elolvasta.
Csillagkaput nem ismerni, na ez is jó vicc. :D
Lényegében van egy csapat, akik minden féle bolygóra utaznak egy hatalmas kapun keresztül. Persze legtöbbször galibába keverednek, megússzák, kezdődik elölről.
Az azért érdekelne, hogy a mai iskolások már arra sem veszik a fáradtságot, hogy tartalmat olvassanak? Bevallom, én sem olvastam el mindent, de gugli barátunkkal egyből találtam mindenhez egy 1-2 oldalas összefoglalót.
7. A klasszikus mozifilmben csak egy bolygót fedeznek fel, ahonnan elüldözik a gonoszt. A piramisokról kiderül, hogy valójában űrhajók, és az ősi hieroglifák alapján a nyelvészprofesszor megfejti (illetve egy lány segítségével megtanulja) a másik bolygón élők nyelvét is.
Azt már a későbbi tévésorozatban vezetik be, hogy a bolygó lakói csak "hordozótestek", a tulajdonképpeni idegen lények bennük élnek élősködőkként, (saját magukat szimbiótának tekintik), és sok más bolygón élőkbe is beköltöznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!