Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miről szól a csillag kapu?

Miről szól a csillag kapu?

Figyelt kérdés
Angol órán kaptunk egy feladatot (amiből dolgozat lesz) hogy olvassuk el a StarGate vagyis a Csillag kaput. A tanár elküldte nekünk az olvasmányt természetesen angolul. Elolvastam egyszer úgy hogy Google fordítóval lefordítottam (tudom nem a legjobb fordított is nagy hülyeségeket) meg el olvastam angolul is de nem vagyok teljesen tisztában a sztorival illetve a szereplőkkel. Tudom van sorozat is de kb 10 évados és nincs időm megnézni.

2021. máj. 14. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Startból 9 Csillagkapu könyvem van magyarul. Melyikre gondolsz?
2021. máj. 14. 19:49
 2/9 Fsms ***** válasza:
0%
Sci-fi az időutazásról.
2021. máj. 14. 20:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ahhh. kedven filmem, sorozatom! a 10 évadot is láttam 4x :D

[link]

[link]

[link]

ezeket olvasd el, jó összefoglalók!

2021. máj. 14. 21:27
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Létezik Stargate (1994) (Kurt Russel főszereplésével) mozifilm is, ,aminek alapján készült a tv franchise sorozatok.

Ha csak ezt nézed meg, ez is ad egy irány vonalat.

[link]

2021. máj. 14. 21:37
 5/9 A kérdező kommentje:
A 3. anonim válaszát nagyon köszönöm sokat segített.
2021. máj. 15. 10:33
 6/9 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem ismered a csillagkaput akkor megérdemled h el kelljen olvasni! :D
2021. máj. 18. 08:22
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Angolul kell elolvasni? Az igen... Pár éve még a tanárok azért tették össze a kezüket, ha a rövidített magyar összefoglalót valaki elolvasta.

Csillagkaput nem ismerni, na ez is jó vicc. :D

Lényegében van egy csapat, akik minden féle bolygóra utaznak egy hatalmas kapun keresztül. Persze legtöbbször galibába keverednek, megússzák, kezdődik elölről.

Az azért érdekelne, hogy a mai iskolások már arra sem veszik a fáradtságot, hogy tartalmat olvassanak? Bevallom, én sem olvastam el mindent, de gugli barátunkkal egyből találtam mindenhez egy 1-2 oldalas összefoglalót.

2021. júl. 2. 00:03
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7. A klasszikus mozifilmben csak egy bolygót fedeznek fel, ahonnan elüldözik a gonoszt. A piramisokról kiderül, hogy valójában űrhajók, és az ősi hieroglifák alapján a nyelvészprofesszor megfejti (illetve egy lány segítségével megtanulja) a másik bolygón élők nyelvét is.

Azt már a későbbi tévésorozatban vezetik be, hogy a bolygó lakói csak "hordozótestek", a tulajdonképpeni idegen lények bennük élnek élősködőkként, (saját magukat szimbiótának tekintik), és sok más bolygón élőkbe is beköltöznek.

2021. júl. 2. 09:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A csillagkapuk segítségével pillanatok alatt fényéveket utazhatunk, és felvehetjük a kapcsolatot az ősi idegenekkel, akik egyben az ókorban megismert isteneink valójában.
2021. szept. 29. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!