Ha nincs Tb-m akkor fizetni kell a terhességi vizsgálatokért illetve a szülésért?
Ami a biztosítottaknak ingyen jár, azt megkapod akkor is, ha díjtartozásod van, de utólag a NAV be fogja szedni tőled.
Nem adóféleség, mint írták.
Az adóhivatalhoz azért került a behajtása, mert nekik van hozzá apparátusuk stb.
Kérdező, most menj be, és indítsd el a járulékfizetést!
5 évre visszamenőleg behajtják - tehát nem nyersz semmit azon, ha halogatod.
NIncs olyan lehetőség, hogy majd mindent magánban intézel - ez kötelező fizetendő!
Egyébként ezekben minden benne van az egyéni fizetéshez.
5, 6, 7, 8, 10 válaszok én vagyok:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..
és
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__106..
Ezeket én válaszoltam meg, igyekszem terjeszteni hátha valakinek segíthet. Ha nagyon szar a helyzeted, akkor igényelhetsz a helyi önkormányzattól szociális alapon egy évre TB támogatást, de ahhoz tényleg nagyon indokoltan rászorulónak kell lenned, részletesebb szabályozást erről nem tudok. A válaszokban tavalyi adatok vannak, eltérés csak a pénzösszegben van, ez idén 8000 Forint, naponta a törthónap számoláshoz 270 forinttal számolj. Először valószínűleg visszamenőlegesen kellene rendezned, de semmit nem tudunk a társadalombiztosítási helyzeted állapotáról. Az egésznek viszont semmi értelme, ha már rég kivágtak a TB-ből, mert mondjuk évek óta nincs rendezve. A NAV válaszokban belinkelt oldalán az eddig felgyűlt járulékadatokat, tartozásokat mind meg tudod nézni, de a TAJ számod ismételt érvényesítését a helyi egészségbiztosítási pénztárban tudod intézni, ez legyen az első ha ennyire rendezetlen a helyzet.
Előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!