Nem vagy motivált és/vagy a magyar nyelvszabályokat próbálod ráhúzni a tanult nyelvre, - ami sajnos menni, nem véletlen, hogy a magyar nyelv a világ egyik legnehezebb nyelve. Mi mindig is pihentebb agyúak voltunk a világ más nemzeteinél valamiért, - lényegében mindent fordítva alkalmaz a magyar az anyanyelvében, mint a legtöbb ország. A motivációra visszakanyarodva egy kicsit: a munkáltatóm benyögte - utólagosan támasztott követelmény szintjén - egy alapfokú idegennyelv ismeretét, mint követelményt. Szeretem a munkám, nem akartam elveszíteni, teljesítettem a követelményt, - tehát motiválva voltam. Az már megint más kérdés, hogy a követelmény teljesítése óta lényegében egyetlen szót nem szóltam a tanult idegen nyelven, mert nem volt szükségem az alkalmazására. Ezt nevezem szükségtelen szívatásnak, ill. rongyrázásnak, - csak azért, hogy "versenyképesebbnek" ítéljen meg minket a külvilág, bele lökünk embereket a saját költségeik, szabadidejük és energiájuk terhére olyan követelmények teljesítésébe, amiről tudjuk nagyon jól, hogy semmire nem lesznek jók a betöltött munkakör ellátása folyamán az érintettnek.
Nem fűzök ehhez további kommentet!
nem a tehetség a probléma, hanem a megfelelő módszer hiánya. a legtöbb iskolában pont tanulni nem tanítják meg az embert. az nem tanulás, hogy ledarálják az anyagot és kiadják, hogy nesze, tanuld meg!
érdemes megismerni a memória és a tanulás működését, olyan tanulási módszert keresni, amivel sikerül is megjegyezni, megtanulni. nyilván az sem árt, ha nem kényszerként viszonyulsz hozzá, hanem lehetőségként tekintesz rá, élvezed. ezt nagyban meg tudja könnyíteni, ha sikerélmény is társul hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!