Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudom magam jogilag is...

Hogyan tudom magam jogilag is "kivonni" a családból?

Figyelt kérdés

Anyám nem nevelt ill.törődött velem semmit csak is rosszat okozott nekem.Az életemben semmilyen se lelki se anyagi se semmilyen téren nem segített soha csak is tönkretett aminek most is iszom a levét.Szerencsére már egyre kevésbé.Ebből kifolyólag nem szeretném őt öregkorára ápolni,a kapcsolatot is megszakítottam már vele jó ideje.Az én pénzem és az én energiám nem fog elmenni egy random senkire aki csak ártott nekem.Szóval jogilag van erre lehetőség,hogy a családi kapcsolatot megszüntetem vele, vagy egyéb más hasonlók?Úgymond megszünne a családi viszony.Cserébe persze nem kell az öröksége meg semmi ilyesmi,de ami a legjobb,hogy a társasága se 😁.Nincs erre valami jogorvoslat?

23/f

2021. máj. 4. 07:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerüen nem tartod vele a kapcsolatot.
2021. máj. 4. 08:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem rémlik, hogy jogilag valamiféle kötelezettsége lennea nagykorú gyermeknek a szülő felé.

Ebben az értelemben nem kell jogilag "kivonnod" magadat.

Az örökösödésre vannak szabályok arra az esetre, ha az örökhagyó nem rendelkezik külön.

Kérdés, hogy az örökhagyó tartozása, jogi hatállyal száll-e át a közeli rokonokra.

2021. máj. 5. 09:13
 3/5 anonim ***** válasza:

2-es: az örökhagyó tartozása az örökség részét képezi.

DE!

1. Ez maximum olyan összegig örökölhető, amennyi a pozitív örökség, azaz olyan eset nem lehetséges, hogy valakinek csak adósága lesz emiatt. Ami a pozitív örökség feletti adóság, az a hitelező veszteségként könyvelheti el, az örökös nem köteles fizetni.

2. Emellett az örökösnek megvan a lehetösége visszautasítani az egész örökséget, ebben az esetben sem adóságról nincs szó, sem pozitív örökségről, azaz olyen, mintha semmit nem örökölt volna.

2021. máj. 5. 10:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy jól látod a helyzetet? Kaphatnánk némi támpontot,hogy miért volt olyan rossz anya anyukád?
2021. máj. 5. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ugy tudtam, hogy van egy "rászoruló szülő iránti gondoskodási kötelezettség"

Nem tudom ez pontosan mit jelent, kérdező, lehet ügyvédet kéne megkeresni.

2021. máj. 29. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!