Az éttermek teraszait elkerüli a koronavírus?
Fél tőle nagyon. Nézzük majd az adatokat pár nap múlva.
Igaz, a kétharmad már bőven megvan...
Nem egy embertől hallottam, hogy amikor szombaton a Várban járt, sok ember maszk nélkül, szorosan egymás mellett sétált, nézegette a Dunát a mellvédeknél egymáshoz túl közel.
Aki teszt után van, az tudja, hogy pl. éppen nem fertőzött, de egy óra múlva már fertőződhet.
(A gyakori tesztekről olvastam egy viccet: "Gyakran teszteltetni magad annyi, mint amikor a fogyókúrázó nő gyakran áll rá a mérlegre.")
A vírus nem kerüli el az éttermi asztalt, de kicsi a valószínűsége, hogy valaki éppen olyan asztalhoz ül, amelyiknél épp egy fertőzött ült, köhintett vagy tüsszentett, megfertőzte az asztalt, Te a kezeddel hozzá érsz, aztán a szádhoz, orrodhoz, szemedhez ér a fertőzött kezed és lebetegszel.
"Arra céloz a kérdező, higy miért a nyitás."
Nyilván mert az emberek jelentős része már így is hülyét kapott, elég ha csak itt visszaolvasol kérdéseket. A teraszokon, szabad levegőn pedig jóval kisebb a fertőzés veszélye mint zárt tereken, így ezt találták ki kompromisszumos megoldásnak.
Persze elnézve hogy én is egy-két helyen mekkora tömegeket láttam, könnyen lehet hogy kontraproduktív lesz a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!