Hol vannak Budapesten olyan nyugisabb zöld területek, ahol kevésbé eresztik szabadon a kutyákat?
Nem tudom, más is így van-e vele, de már kezd néha elegem lenni abból, hogy akármilyen parkba vagy pihenőhelyre (vagy akár az utcán) megyek Pesten, szinte mindenhol nagytestű kutyák jönnek oda hozzám, mert a hiperintelligens gazdi szerint "állatkínzás"(?) a póráz - akár sietnék valahova vagy csak egyedül szeretnék lenni, valaki úgyis elereszti a kutyáját, és a kedves gazdi jó esetben hozzámvág egy "Nem bánt!"-ot. Még jó hogy nem, és ha egyszer majd mégis akkor el leszek intézve egy "bocsi"-val?
Őszintén szeretem a kutyákat, de úgy gondolom, hogy a helyük a kutyafuttatókban lenne póráz nélkül, és az a kutyatartó aki ezt nem tudja neki mindennap biztosítani, tartson inkább papagájt.
A Normafánál is már kiraktak emiatt egy figyelmeztető táblát, hogy póráz nélkül ne engedjék el a kutyákat a múltkori kutyatámadás miatt (gondolom ott akkor is ellőtte a gazdika az áldozatnak hogy "nem bánt", nyilván sokra ment vele...); nem lepődöm meg, hogy ezt mégis csak a kutyasétáltatók kb. 1/4-e tartja be. 😆
Tényleg szeretem a kutyákat, magamnak is szívesen tartanék, de mivel nincs a közelemben kutyafuttató a napi mozgásigényére, én sem vállalom be pont emiatt, illetve tisztelem a többi járókelőt annyira hogy ne küldjem a nyakukra póráz nélkül.
Azt már meg sem említem, hogy elvileg az összes közterületen - a parkokat is beleértve - kötelező lenne amúgy a póráz, de nyilván a kis felháborodott gazdika ezt "jobban tudja". Majd ha akarok, én odamegyek ahhoz a kutyához, de ne fordítva.
Bocs, ez kicsit hosszúra sikeredett, szóval dióhéjban ha ismertek nyugisabb zöldterületeket Bp-n ahol a kutyasétáltatók nem félnek a pórázt használni, szívesen venném a javaslatokat.
Amúgy kössz, jól vagyok, nem embergyűlölő vagy kutyagyűlölő, csak néha jól esne egy kis kikapcsolódás is az erre szánt(!) helyeken. 😀
Köszi előre is a hely javaslatokat! 🙂
Sejtettem, hogy lesz valaki akinek muszáj lesz effélét írnia. 🤦 Ez nem a kérdésre a válasz. Nekem úgy tűnik sajnos, hogy még a kérdést sem olvastad el rendesen.
Hogyne lenne joga a kutyáknak kimenni a zöldbe, mindenkinek van, sőt, kell is. A kérdés azt jelentette, hogy van-e esetleg itt olyan zöld terület, ahova ha már járnak kutyával, akkor legalább inkább az épelméjű, felelősségteljes és kevésbé önző kutyagazdik: akik vagy pórázon sétáltatnak, vagy legalább magukhoz hívják a kutyát amikor arra téved egy másik járókelő. Semmi baj a kutyákkal - csak az önző, felelőtlen kutyatartókkal, ezt most ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni, sajnálom ha nem volt egyértelmű a kérdés.
Másrészt nekem is jogom van félelem nélkül zöld területre menni!
1:
A szabályok nem opcionálisak.
"a kutyaknak ugyan ugy joguk van kimenni a zoldbe" Köszönjük ezt a nagyon tartalmas kretén választ. Igen, a kutyáknak joguk van kimenni a "zöldbe" (ez valami hülye pesti tájszólás?), a tulajdonosoknak (mert a nagy részüket ne nevezzük gazdának) pedig KÖTELESSÉGE pórázon sétáltani a kutyát.
"probald meg elfogadni, hogy nem vagy egyedul" Nyilván nincs egyedül, csak a normális társadalmi együttélésnek vannak szabályi (írott és íratlan), amit a hozzád hasonló bunkó parasztok (elnézést a földművesektől) nem tudnak betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!