Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » MPL postacsomag hogy mukodik?

MPL postacsomag hogy mukodik?

Figyelt kérdés
Minden varosban hasznalhato?

2021. márc. 23. 08:15
 1/6 anonim ***** válasza:
50%
Postán, Posta Pontokon vagy csomagautomatában lehet feladni. Címezni házhoz (címre, a csomagpostás kézbesíti - nem az aki a leveleket is viszi), Postán maradóra (a címzettnek be kell mennie érte a Postára), PostaPontra (olyan mint a Postán maradó, de nem Postahivatal, hanem benzinkutakon, bevásárlóközpontokban van), vagy csomagautomatába (spéci Posta Pont, ahol nem ember adja oda a csomagot, hanem kapsz egy kódot, azt egy gépbe beírva önkiszolgáló módon veszed át).
2021. márc. 23. 08:25
 2/6 A kérdező kommentje:

Ertem es melyik jon ki legolcsobbra?

(Par kilos dolgoknesetben)

2021. márc. 24. 08:31
 3/6 BlackSword ***** válasza:
Az automata a legolcsóbb...
2021. márc. 24. 10:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha előre utalnak és nem a postával fizetnek, 500g ig postán maradó ajánlott levél 915ft; 50g ig 630. Erről a címzett semmilyen értesítést nem kap, azonosítószám alapján kell nyomon követni és bemenni érte.

Ha utánvételes csomag függ attól, hogy mekkora összeg, bankszámlára vagy címre kéred utalványra, a bankszámlás valamennyivel olcsóbb. Ezt a linkelt táblázat 1. oldal jobba alsó táblázatában látod. 50.000ft-ig bankszámlára 425, címre utalványon 690. Ha ennél több az árufizetés akkor annak megfelelően nézd a sorokat.

Értéknyilvánítás annyit jelent, hogy ha sérül vagy elveszik a csomag, a megjelölt érték szerint kapsz kártérítést. 50.000 ft-ig ingyenes ez a szolgáltatás ha üzleti csomagról van szó.(jobb felső táblázat) Értsd úgy, hogy ha a sima 1735ft-os csomagon jelölsz meg értéket, akkor az nem egyetemes csomag, hanem üzleti, vagyis 1975 ft lesz értékjelöléssel. (Ha nem jelölsz értéket és történik valami a csomaggal, akkor a feladási díj lesz az “érték”. Annak kapnád meg a valahányszorosát, ami nem biztos, hogy jobb pl ha egy 100.000ft-os telefonról beszélünk. Ha egy 1000ft-os vacakról, akkor jobban jársz jelölés nélkül.)

2kg ig a csomag házhoz simán (egyetemes csomag): 1735

Automatába (üzleti alatt): 945

Postán maradó (üzleti alatt): 1525

[link]

Jobb felül vannak a díjak súly szerint, ha utánvételesként vagy valamilyen más szolgáltatással küldöd.

Ha sima, nincs utánvétel meg semmi plusz szolgáltatás, akkor 1. oldal, középen alul: egyetemes csomag cím alatt vannak súly szerint.

Na mondok egy példát. Bankszámlára kérem az utánvétel díját, 55.000 ft a csomag és házhoz küldöm, 3,4 kg cipős doboz méret, értékjelölés nélkül.

(Házhoz üzleti 5kg-ig) 2220+ (bankszámlás utánvét 100.000ft-ig) 755

Vagyis 2975 lesz a feladási díj. Ha jelölök értéket akkor +345, mert 50 felett vagyok 1x. Ha 65 lenne akkor 2x 345. (Minden megkezdett 10.000)

Amúgy van posta app és online díjkalkulátor is, próbáld ki.

2021. márc. 24. 10:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitsget! Posta dijkalkulatort probaltam mar de soha nem adott rendes osszeget.Minding eltert a postan fizetett osszegtol
2021. márc. 25. 06:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem az app díjkalkulátora mindig jó volt, egyszer próbáltam az onlinet és az nekem is eltért. Szerintem az nem mostani aktuális díjak szerint van. Vagyis nem frissítették a kalkulátor díjait, egy korábbi díjszabás szerint működik.
2021. márc. 25. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!