Honnan tudom hogy kitől örököltem a géneimet?
Géneket csak és kizárólag a szülőktől tudsz örökölni.
Csak tudod vannak recesszív gének. Pl ha egy ember hordozza a barna és a kék szemért felelős gént is, akkor barna lesz a szeme. Viszont ha a párja is hordozza a kékért felelőst és a gyerek mindkettejüktől a kéket örökli, akkor kék lesz a szeme, hiába, hogy mindkét szülőnek barna.
Öröklődésnél elkülönítjük egymástól a fenotípust és a genotípust.
Fenotípus - fizikai megjelenés
Genotípus - a hordozott gének összessége (amelyekből jön a fizikai megjelenés)
A HERC2 és a Gey a gének, az utolsó oszlop meg az a szemszín (A barna a legdominánsabb, ha az ott van a HERC2 alatt, akkor barna lesz a szemszín. Ha csak zöld és kék van, akkor zöld lesz, mert a kékhez képest domináns. Kék szem meg csak akkor lesz, ha minden kék, mert az a legrecesszívebb.):
2-es: ha én lennék az anya, és a gyerekem apja apasági tesztet akarnak csinálni, akkor ez lenne az a pont, amikor elválok töle!
És nem azért, amit te a beteg agyaddal gondolsz, hogy más lehet a gyerek apja, hanem azért, mert számomra egy kapcsolatban a legeslegfontosabb a feltétel nélküli bizalom. HA a párom megkérdöjelezi a becsületességemet, az annyit jelent, hogy nem bízik bennem, ettöl kezdve a kapcsolatnak semmi, de semmi értelme vagy jövöje sincs.
Kérdezö: sok ösöd tulajonságai keverednek benned, nem feltétlen egy valakire hasonlítasz, örökölheted valakitöla hajszinedet, mástól az arcfomádat, megint más valakitöl a szemed-szád alakját, színét. Emellett rengeteg esetben ahogy idösödik valaki, másmilyen lesz a kinézete, sokan kiskorukban az egyik szülöre hasonlítanak inkább, késöbb meg a másik jön jobban elö.
Nekem van szerencsém ismerni a távolabbi rokonaimat is, a másodunokatestvéreim nagy része is a közelben él. Pár évente vannak találkozóink, illetve van egy csomó régi kép az idősebbek fiatal koráról és azokról, akik már nem élnek.
Van egy másodunokatestvérem, akivel a vonásaink szinte teljesen egyformák, csak neki szőke haja van és kék szeme, nekem pedig természetes, hamvas fekete, a szemem pedig zöld.
Amióta az én hajam is szőkére van festve, nem egy ember kevert össze minket.
Alapvetően a nagymamámra és az ő családjára hasonlítok. Arról az oldalról szinte mindenkiben találok egy kis hasonlóságot az én arcommal, alkatommal, magasságommal összevetve.
A sötét hajamat és az “egészségtelenül világos” bőrömet viszont a másik, bajor nagymamámtól örököltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!