Golyós vagy töltőtollal gazdaságosabb írni?
Az én gyerek koromban még a pad elején volt egy besűlyesztett tintatartó. Abba mártogattuk a tollat.
Ez volt a leggazdaságosabb, mert sosem fogyott ki. (A tanító néni minden reggel feltöltötte.)
A korábbi korosztály pedig:
"Horgasinamat verdeső
tarisznyában palavessző,
palavessző s palatábla...
Így indultam valamikor,
legelőször iskolába."
(Kányádi Sándor)
Nekem 2 osztálytársam 12.-ig töltőtollal írt. Mikor cserélték a patront benne, tintáztak össze mindent.
A golyóstoll jobb. Olcsó, nem kell rá annyira ügyelni, lehet csak belet is venni bele. Ha meg épp diktálás közben fogy ki, lehet csak a béllel is írni. Nem marad le, míg kicseréli.
Látom nem értettétek meg a kérdést. Nem része a kérdésnek, hogy melyik a jobb, sem hogy mi a véleményetek a töltőtollakról. Úgyhogy leegyszerűsítem: Hosszútávon a golyóstollbetét vagy az üveges töltőtolltinta az olcsóbb?
Az elsőnek üzenem, hogy mi 10-essével vesszük a 100Ft-os signetta-t és ebben a tanévben eddig 2-3 addaggal fogyott el.
Ha van válaszod, miért kérdezel?
Golyós olcsó és biztonságos.
Nem csak az ára a lényeg, hanem a járulékos költség, amit leírtak.
Egy toltotollal ha egyenes vonalt huzol atlagosan 925 meter csikot lehet huzni mig a golyostollal csak 821 metert.
Innen mar csak egy egyzseru matematikai muvelet kiszamolni hkgy atlagosan hany metert irsz egy A4es lapra.
Megjegyeznem hogy erdemes angolul irni mivel az angol nem hasznal ekezeteket ezert par metert megsporolhatsz....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!