Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ragasztott folyóirat szétbontá...

Ragasztott folyóirat szétbontása hogyan lenne megoldható?

Figyelt kérdés

Adott egy régi (35 éves) folyóirat. Korából adódóan másik példány nehezen lenne beszerezhető, tehát nem nagyon tudok kísérletezni vele. Kb. 180 oldal, 6 mm vastag. Ragasztott, tehát nem kapcsokkal van összefűzve (az mennyivel egyszerűbb volna).

Ebből a folyóiratból lenne szükségem pár oldal beszkennelésére. A probléma ugye az, hogy a ragasztás miatt a gerinchez közeli részt nem lehet teljesen síkra kihajtani, így a szkennelt oldal nem lesz esztétikus.

Valahogy tehát a lapjaira kéne bontani az újságot.

Van bárkinek tapasztalata ilyesmiben?

Értelemszerűen nem okoz gondot, hogy utána már nem lesz folyóirat formája. Nem kell, hogy visszacsinálható legyen, azonban a kérdéses pár oldalt lehetőleg teljes egészében, minél épebben szeretném kinyerni.

Minden ötletnek örülök, köszönöm előre is.

2021. jan. 30. 15:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Semmi értelme nincs a szavázba ágyazott ismeretterjesztésnek.

Ez az oldal nem erre való

Adtam egy linket.

Ott nem lehet megtalálni?

Az OSZK minden magyar periodikával rendelkezik.

Ha online nem találod, lehet kérni belőle akár nyonatott is. Persze azért fizetni kell.

2021. jan. 31. 14:17
 12/16 A kérdező kommentje:

"Semmi értelme nincs a szavázba ágyazott ismeretterjesztésnek."

Ezen az oldalon nagyon sok mindennek nincs értelme, például annak sem, hogy leállj velem vitatkozni a kiírt kérdésemen.

Fordítanád az idődet inkább arra, hogy elolvasod és értelmezed a válaszomat. Például azt, amiben kifejtem hogy német folyóiratról van szó, meg azt, amiben leírom, hogy grafikáról van szó.

Köszönöm.

2021. jan. 31. 14:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Mivel Németországban élek, ezért ajánlottam fel, hoyg segítek, ha valami konkrétabbat írsz.
2021. jan. 31. 14:40
 14/16 anonim ***** válasza:

A németek precíz emberek.

Alighanem mélyen frézelt kiadvány, talán Hot melt ragasztó, matt rotációs papír.

Próbáld meg a lehető legjobban széthajtani, a kötést megtörni.

Esetleg körmös vonalzó mentén kivágni a lapokat.

2021. jan. 31. 15:00
 15/16 A kérdező kommentje:

"A németek precíz emberek."

Hát még a nyolcvanas években mennyire precízebbek voltak. Ma már néha szégyellem magam miattuk... :/

"Alighanem mélyen frézelt kiadvány, talán Hot melt ragasztó, matt rotációs papír."

Ez nekem sajnos semmit nem mond. :D

"Próbáld meg a lehető legjobban széthajtani, a kötést megtörni."

Egyes példányok szépen széttörnek, de van pár példány amelyik az istennek sem akar a ragasztásnál elengedni.

"Esetleg körmös vonalzó mentén kivágni a lapokat."

Az sajnos azért nem jó, mert nem bírok elég mélyre hatolni a szikével.

Valószínűleg az lesz a túl jó állapotúakkal, hogy - ahogy korábban valaki javasolta (nem tudom, nekem miért nem jutott eszembe) - a borítótól kezdve egyesével fogom leműteni a lapokat, míg elérek a szükséges oldalakig.

Kösz mindenkinek.

2021. jan. 31. 15:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Hogy boldogultál?
2021. dec. 14. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!