Fizika háziban segítség?
Figyelt kérdés
Milyen távol csapott le a villám, ha a felvillanást követően 6mp múlva halljuk a dörgést?
Így szólt a kérdés.
2021. jan. 28. 10:36
1/3 anonim válasza:
Mennyit tesz meg a hang 1 sec alatt? 330 m-t ugye. Ha 6 sec múlva hallod, akkor 6 x 330 m messze volt. Szerintem ez egy igen primitiv feladat. A fény terjedési sebességét most elhanyagoljuk,mert annyira nagy.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ és a segítséget.
2021. jan. 28. 10:46
3/3 anonim válasza:
Az első válaszolót annyiban egészíteném ki, hogy ha jól emlékszem, az általa adott hangsebesség (m/sec) +4°C-on érvényes. Hidegben sokkal lassabban terjed. Gyerekkoromban (1950-es évek) magam is láttam/hallottam, amikor télen valaki vágta a jeget tőlem kb. bő 50m-re és a leütés hangja csak akkor ért hozzám, amikor a csákányát már felemelte. Ezt azért tudom, mert a munkája végén láttam, hogy ő már abbahagyta, de én csak később hallottam meg 2 ütése hangját, később terjedt el hozzám a hang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!