Az új grancia törvény szerint nem kötelezhetnek a doboz megtartására. Ez érvényes visszamenőleg is?
Tavaly telepítettek egy napelem rendszert és azt mondták, hogy a garancia feltétele hogy a dobozt megtartom mert abban kell visszaküldeni javításra.
Illetve azt olvastam egy solar blogon, hogy van olyan cég aki ha garancián belül cseréli az invertert, azt ingyen adja, de fizetni kell 20 Eurot a szállítási díjért, és + vizetni kell a beüzemelést. Ez lehetséges, szerintem nem kérhet pénzt, ha garanciális időn belül ment tönkre és nem a tulajdonos hibájából.
de pont ezt írom, hogy volt aki ezt az elvárást támasztotta.
akik nálam telepítették az invertert azt mondták, hogy az adott inverter gyártó kéri a dobozt. Ezt olvastam az új törvénnyel kapcsolatban. Bár ez leírja, hogy az jogsértő volt, de ha a korábbi törvényben nem volt így leírva.
"A jótállásból eredő jogok érvényesítésénél nem írható elő feltételként, hogy a termék csomagolását is vissza kell adni. Érthető is, hiszen nem életszerű elvárás, hogy a fogyasztó évekig őrizgesse a termék dobozát, csomagolását"
"A csomagolásra vonatkozó előírás azért került rögzítésre, mert a gyakorlatban számos vállalkozás jogsértő módon követelte a fogyasztóktól a jótállási igény érvényesítéséhez a termék eredeti csomagolásának megőrzését"
Én feladom.
Átszakadt a lemez nálad.
#3: De, volt.
A forgalmazó kiköthette, hogy csak az eredeti csomagolásban hajlandó a garanciát érvényesíteni. A normálisabbja persze nem csinált ebből ügyet, elég volt, ha a számla megvan, de a munkahelyemen azért őriztünk egy halom dobozt, mert bizony voltak olyan szervizek, ahol kerek perec kijelentették, hogy vagy eredeti dibiz, vagy buktuk a garit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!