Ilyenkor mit csinálnátok?
Nagyon röviden: édesanyám felhozta az örökség témát és van egy testvérem akinek 100% hogy kéne belőle.
Nem beszéltem vele erről mert nem volt alkalom
Azt mondta anyum hogy nekem akarja adni az örökséget de a testvérem ezt nem fogja engedni
Szóval
Ha csak én akarom az örökséget akkor ki kell fizetnem az ő részét (kb 3,4 millió)
Még nem dolgozok de fogalmam nincs hogyan keressek ennyi pénzt
És ha csak arra gyűjtenék hogy ki tudjam fizetni nekem nem jutna semmi -.-
Mert nyilván vannak terveim a jövőben amihez kell a pénz.......
milyen örökségről van szó????
akkor most felhozta a témát, vagy nem beszéltél vele erről???????
nem kicsit ellentmondásos az, amit leírsz....
egyes
Ház,telek,minden
Kettes
Féltestvérem
Nem ugyanaz az apánk mert az ővé meghalt
Így nem tudjuk kizárni.
Hogy-hogy nem tudjátok kizárni? Az örökhagyó csinál egy hivatalos végrendeletet, amiben világosan leírja, hogy ki az örökös. A féltestvéredet - ha olyan a viselkedése -, akár ki is tagadhatja.
Ügyvéddel kellene erről beszélni, de minimum legalább egy közjegyzővel.
Anyád az örökhagyó, azt ír bele a végrendeletbe, amit akar. BEfolyásmentesen.
Kitagadni csak kőkemény indokok alapján lehet (pl. hogy az életére tört, v. hasonló) - ha semmit nem kap a végrendelet szerint, a köteles rész akkor is jár neki (a törvényesen járó rész egyharmada).
Ezt hogyan érted?
"van egy testvérem akinek 100% hogy kéne belőle."
Ő bejelentette, hogy az egészet akarja???
Az öröklés nem kívánságműsor!
7: mibe beleegyezni...???
Próbáld már világosan leírni!!! Hány éves vagy? Összevissza dobálod ide a mondatokat, a fene se képes kihámozni, hogy mit akarsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!