Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mi ez az órület a sütikkel? M...

Mi ez az órület a sütikkel? Minden oldalon lassan megjelenik, hogy "Az ön adatainak védelme fontos számunkra". De ez nem igaz. pont az a lényeg, hogy add meg az adataidat, a helyzetedet, az elérhetőségedet. Gyüjtik az adataidat. Idegesítő.

Figyelt kérdés

Ráadásúl azt írja többsége, hogy döntsd el, hogy egyet értessz-e.Ugyanakkor az alsó sorban csak az lehetséges, hogy "Egyetértek". Ez becsapása az embereknek. Többszörösen. Én az ilyen oldalt már alapból bezárom, mert nem ad választási lehetőséget. Az a kereskedő, aki így tesz, kizárja magát a kereskedelemből, mert sokan átmennek másik oldalra. Vagy aki az egész oldalt betakarja az azt sugallja, hogy főleg a reklámokból él. Persze, hogy nem látok semmit az árújából, pedig csak át szeretném futni.

Biztos azt mondjátok, hogy akkor menjek más oldalra.Jó, de nagyon nyomakodó, szemtelen az ilyen oldal és az egész eljárás.

2021. jan. 17. 20:11
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

Van, ahol kiválaszthatod, milyen sütiket engedélyezel. Plusz: a sütiket törölheted bármikor.

Ez előírás, nem igazán lehet kikerülni.

E-mailed nem kérik, adataidat nem kérik. Legfeljebb azt, hogy honnan netezel. A (Google)Chrome böngésző többet tud rólad, (ha használod), mint bármely weboldal.

2021. jan. 17. 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
87%

Pont, hogy az a lényege, hogy te döntsd el és válaszd ki, hogy melyik sütiket engedélyezed. Eddig az volt, hogy automatikusan mindenféle követő, adatgyűjtő és profilozó süti a gépedre került az oldal használatával, választási lehetőség nélkül. Most meg a normálisabb oldalakon már egyesével vagy témakör szerint bepipálhatod, hogy melyiket nem kéred, és akkor az nem kerül a gépedre.

Nem mindegyik csinálja még így, de a trendek ebbe az irányba fognak elmenni. Másrészt pedig a tájékoztatást fogadod el és nem a sütiket általában.

2021. jan. 17. 20:17
 3/10 Noren1989 ***** válasza:
100%
GDPR szabàlyozàsok ugye tavaly, tavalyelőtt vàltoztak...ennek része a sütizés.
2021. jan. 18. 07:31
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Csodálkozom, hogy számodra csak évek távlatában tűnt ez fel. Nincs választásunk, - vagy nem netezünk. Ezek nem az oldal "élvezhetőségért" növelik, hanem adatgyűjtés, ami ellen nem tehetsz sok mindent. Ami túl egyszerűnek tűnik, azt bízd csak az eura!
2021. jan. 18. 15:11
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát igen, ez utóbbi válasz talán a legjobb. Nincs ellene orvosság, legfeljebb nem nyitom meg azt az odalt. Ezzel károsodik többek között pláne néhány Web oldal, kereskedő. Meg sem tudom nézni, mert teli vágja ezzel a képernyőt és még akkor nem is akartam csak tájékozódni. Van olyan oldal és ez a normális - ahol adnak lehetőséget, hogy ne fogadd el.

Hát ez van. Nem évek távlatában, hanem eddig bírtam "szó nélkül" és kerestem valami kiutat, de látom, nincs.

Köszi a válaszokat. Üdv.

2021. jan. 19. 17:19
 6/10 Laylah ***** válasza:
47%

"Van olyan oldal és ez a normális - ahol adnak lehetőséget, hogy ne fogadd el."

Nincs ilyen. Vagy rákattinthatsz, hogy nem fogadod el, de akkor elzavar az oldalról, vagy fel sem dobja a választást, akkor viszot tudtod nélkül, automatikusan fogadod el.

2021. jan. 28. 08:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6 Layla: Attól, hogy te még nem találkoztál vele, ilyen oldal létezik. Felsorolják a különféle sütiket (általában 4-5 félét jelölnek meg), és te kiveheted a pipákat onnan, amiket nem akarsz. Többször is találkoztam ezzel.
2021. jan. 28. 11:19
 8/10 Laylah ***** válasza:
Igen, tudom, de nem minden sütit ajánl fel kivételre...
2021. jan. 28. 13:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Az oldal működéséhez nélkülözhetetlen technikai sütiket sosem fogja kivenni, mert anélkül nem működnek az oldal egyes moduljai. A döntésed alapvetően a nem az oldalhoz tartozó, főleg harmadik fél által használt marketing sütiknél van meg.
2021. jan. 28. 13:49
 10/10 Laylah ***** válasza:
9., erre gondoltam én is.
2021. jan. 28. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!