Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Azt nem értem hogy ha külön...

Azt nem értem hogy ha külön számolom a két kezemen az ujjaimat akkor a jobb kezemen meg a bal kezemen is 5 ujj van de ha mind a két kezem kell a számoláshoz?

Figyelt kérdés
Akkor hogy lehet hogy a másik kezemen hattal kezdődik pedig a hat egyálltalán nem a tíznek a fele?

#Hanemértedselejtvagy
2021. jan. 12. 13:46
A kérdező szavazást indított:
Hanemértedselejtvagy
Tíznek a fele
Ujjak
Hat
Öt
Nemértem
Matematika
2 szavazat
 1/1 2*Sü ***** válasza:
100%

10-nek a fele 5. Mindkét kezeden az ujjaid fele van. Az ötödik még az első félhez tartozik, ezért az még az első kezeden van. A hatodik ujjad már a második feléhez tartozik, nyilván a hatodik ujjad már a második kezeden lesz.

Más megközelítésben, ha minden ujjadat tollal 10 részre osztod, akkor a számolás úgy történik, hogy 4,8; 4,9; 5,0 és itt értél el az első kezed végére, és a számolás már a második kezeden folytatódik: 5,1; 5,2 stb… Tehát a hatodik ujjad tulajdonképpen a hatodik ujjad **végén** válik hat teljes ujjá. Mikor a két kezed között vagy, akkor pont az ötödik egész ujjadnál vagy, de még nem kezdődött el a hatodik ujjad.

2021. jan. 12. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!