60cm-t hogyan lehet elosztani 3 nagyobb egyenlő részre és 4 kissebb egyenlő részlet?
Van egy 60 cm magasságú vásznam. Arra akarok 3 egyenlő nagyságú téglalapot és 4 kisebb részt a képek köré.
Mekkorának kell lennie a köztes részeknek és a nagyobb 3 résznek?
Remélem érthető!
12-12-12 cm
6-6-6-6 cm
Igy jo?
Lehet, hogy en ertettem felre a kerdest.
"Van egy 60 cm magasságú vásznam. Arra akarok 3 egyenlő nagyságú téglalapot..." -OK.
"...és 4 kisebb részt a képek köré."
Gondolom a 3 téglalap alatt érted a "képeket" és a köré kellenének "részek".
Vagyis gondolom egy x szélességű fehér keretet szeretnél.
A keret szélessége mind a négy oldalon megegyezik. Így kapsz egy kisebb téglalapot, amelyet három egyenlő részre szeretnél osztani.
(vaszon_szelesseg-(keret_szelesseg*2))/3 = teglalap_hossza
(vaszon_hosszusag-(keret_szelesseg*2))/3 = teglalap_szelessege
Pl.: (60-(10*2))/3 = 13.3cm
Vagyis ha a "négy rész a képek körül 10cm szélességű" és a vászon 60cm magasságú, akkor a három darab téglalap 13.3cm magas lesz. A szélességet ugyanígy számolod. A keret szélességét pedig te határozod meg.
Percig törtem a fejem, mit takarhatnak a "kép" és a "rész" szavak.
Gondolom lesz három azonos méretű képed és a vászon szélén akarsz hagyni egy fehér keretet. :D Remélem eltaláltam...
Akkor nem fogalmaztam érthetően elnézést😅
Utolsó. Köszönöm az idődet😅
Végül fél napomba tellett, de megcsináltam. 2cm a két szélső rész. Középen meg 2,5cm. A képek pedig 17cm ek lettek.🥴
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!