Videózás? Nincs ötletem
Sziasztok na az van hogy kezdő yutubos vagyok és van 90 feliratkozóm és ki fogytam nagyjából a videókbol.
Amit én csinálok azok lovas videók vagy olyan amibe GoProval veszel fel és terepre megyek vagy edzős ugrós videó ez a két fajta van eddig a csatornámon mindkettőből kettő van és úgy van a sorrend hogy GoPro edző GoPro edző és még lenne még egy gopros terep vlog és még egy edzős és utána nem tudom mit rakjak már ki.
Olyat nem akarok amiben leülök a kamera elé be mutatok valamit vagy értitek hogy így beszélni kell mert a többi videóba is Ha van valami akkor azt kiírom a képernyőre és Ja hát ennyi ha valaki lovas akkor Adjon nekem valami tanácsot Esetleg egy ilyen kis gimnasztika Soros videó vagy hogy olyan kipróbálok dolgokat többféle ugrást hogy valami
12:00 válaszolónak. Te voltál az egyetlen aki normálisan válaszolt és en benne lehetek a videóba meg latszodhat mindenem csak úgy mint a cresser vagy ilyenek nem akarok hogy leülök és csak engem vesz a kamera azt dumálok érted
11:32 neked meg azt hogy minden ember hibázhat es hogy egyszer véletlenül nagy betűvel írok nyilvan való hogy nem a Györgyre gondolok meg ha valakinek van esze ő is gondolja h nem rá de ha ti így fogjátok fel akkor nem tudok mit csinálni
Már vagy hárman írtunk videó ötleteket, hogy mi tartalom fogyasztóként mit várnánk egy ilyen csatornától, de te feszt azt hajtogatod, hogy olyan írjon, aki ért a lovagláshoz, ami nem is értem miért releváns ebben a helyzetben.
Az a helyzet, hogy itt te vagy az ostoba. Ez látszik a megnyílvánulásaidból, a fogalmazásodból és a helyesírásodból.
Szerintem hagyd a videózást. 90 feliratkozó az lóf@sz. Nekem is van 112 feliratkozóm, pedig a csatornám kb abból áll, hogy fél évente feltöltök valami videót egy játékbeli bugról. Ilyen számokat könnyű produkálni, nehigy azt hidd, hogy te most berobbantál ezzel a YouTube-ra.
nem feltétlenül muszáj a kamerába dumálni, sőt végig látszani sem kell feltétlenül.
cressert nem ismerem, de nagyon sok videós van, aki megjelenik, kamerába beszélve kezdi, aztán átvált más dolgok mutatására.
oktató jellegű videóknál akár saját magát, vagy a témáját mutatja, miközben megy alatta a hangja és elmondja, amit tudni kell arról, amiről beszél.
viszont attól, hogy megjelenik a beszélő/készítő, pláne, ha saját történetet, élményeket meszél, sokal személyesebb a videó, mintha egy ismeretlen lovaglását látjuk belső nézetből.
persze nagyon sok féle videós tematika és stílus van. mindegyiknek lehet létjogosultsága és mindegyik másért tud jobban vagy rosszabbul működni.
szerintem az a legjobb, ha minél több féle stílusban nézel videókat és ezekből megpróbálod összerakni, hogy neked mi jön be legjobban.
SZERINTEM az egy jóval passzívabb, kevésbé tudatos és kevésbé érdekes tartalom, hogy elindítod a kamerát, aztán később megállítod és az egészet felteszed egyben. lehet ilyeneket csinálni és a felvett anyagtól függően akár még érdekes is lehet ilyen, de egészen más, mintha valakinek van egy története, amit megfilmesít és videóban elmeséli, vagy valamit be akar mutatni, meg akar tanítani.
ezeknél a tartalmaknál a szándékosságnak, a tudatos, átgondolt történet mesélésnek van sokkal nagyobb szerepe - emiatt sokkal komolyabb és tudatosabb előkészítést és alkotó munkát is igényelnek, hiszen nem csak felveszel egy videót és kiteszed, hanem kitalálod, hogy mit akarsz elmondani a videóval, kitalálod hozzá, hogy a mondandódhoz milyen képi megjelenés illik, megtervezed, hogya azt hogyan tuod megmutatni, elkészíted a videót, felveszed a szöveget, meg is kell legalább valamennyire szerkeszteni, szóval ez már jóval összetettebb folyamat, viszont a végeredmény is jóval érdekesebb lehet, mint egyszerűen csak rövid videókat felvenni.
ajánlom, hogy nézz videókat minél több féle videóstól. pl. Magyarósi Csaba szerintem elég jó példa sok féle tartalom készítési módszerre. ő szokott (ritkábban) GoPro-t felszerelni autóra, biciklire is, meg külső felvételeket is csinálni magáról, vagy a témájáról is, meg közben szokott a kamerába beszélni is elég sokat, mégsem csak annyi az összes videója, hogy elejétől végig a kamerába beszél - néhány kivétel nála is van, amikor otthon vagy a nyaralóban végig csak kamerába beszél, de ezek kimondottan ritkák nála.
biztos vannak lovas videókban is hasonlóan érdekesebb, változatosabbak, de a lovaglást nem követem, így nem nagyon tudok hozzászólni.
lovas témában egyszerű videókkal szerintem inkább TikTokon van értelme videókat csinálni, ahol csak 10-20 másodpercet töltesz fel, amiben vágtat, ugrik, kockacukrot eszik, a fülével legyeket hajt el a ló, meg ilyenek. persze, hogy ez kinek mennyire érdekes, az egy másik kérdés. a TikTok különösen a látványos, trükkös, de rövid jelenetekről szól. nézd meg milyen videókat csinál egy cirkuszi artista srác az elefántjával.
Ayyal kezdeném, hogy nem értek a lovagláshoz. A lányomat vittük régen lovagolni valakihez, akinek sok lova volt. Én is azt gondolom, amit fent már többen is leírtak, hogy nemcsak arről szól az egész, hogy ügetsz vagy vágtatsz, vagy akadályokat ugrasz át. Ott van maga a ló is, ami rengeteg munkát igényel. Ezeket is meg lehet mutatni, hogy hogyan szereled fel a lovat, hogyan ápolod, milyen felszerelések vannak, azok mire használhatók.
Engem mindig nagyon megfog a zene. Én, ha Youtuber lennék, biztosan nagyon ügyelnék erre is. Nagyon szép lovas filmek vannak, amiben a lovak csodálatosan jelennek meg. Hozzá nem értőként emelném ki a Menedék (Ostwind) című filmeket (4 rész van már belőle), amiben nagy hangsúlyt fektettek a ló és lovasa közös, érzelmes pillanatainak bemutatására. ( [link] ). Nem mondom, hogy kezdő videósként ilyen képeket kell, hogy csinálj, de próbálkozhatsz vele. Már ezekkel is nyernél nézőket.
A 10-es hozzászólóval pedig teljesen egyetértek. Ez kell a népnek!
Lovas túrák, lovas események, versenyek, lovardák bemutatása stb.
Pl nálunk van egy nagy lovarda, ahol komoly események szoktak lenni pl állattenyésztési napok, versenyek, van szállás stb náluk.
Ezeket az eseményeket is lehet rögzíteni, bemutatni.
Ui. : ha már az elején ötlet-válságban vagy, hagyj fel ezzel.
A tartalomgyártás folyamatos több éves dolog.
Ha nincs 1-2 irattartód tele ötletekkel, akkor szívás.
Jómagam meg úgy vagyok voltak is, vannak is és mindig jönnek is az ötletek.
Kivitelezni viszont idő, azt se szabad, hogy a népre zúdítasz egy adag újdonságot, aztán pangás.
Vegyél minimum egy nagy füzetet és vázlatolj mindent, ötletelj.
Azok az emberek, akik értelmes dolgokban sikeresek, azok zöme mindig vázlatol, jegyzetel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!