Száraz bőrbakancsot helyre lehet hozni? F O N T O S
Van egy öreg katonai bakancsom
(Kanady vz60) amin nagyon száraz a bőr, nincs berepedezve, hajlítani is lehet de nagyon kemény. Helyre lehet hozni ezt vagy kuka?
Zsírozást kellene megpróbálni, ha másképp nem, akkor hidratáló testápolóval.
Én már használtam bőrcipőre testápolót, és bevált.
Veszteni nem veszthetsz vele semmit, ha meg helyrehozza a cipőt (szerintem igen), akkor még nyerhetsz is vele.
Forrósíts fel 1 liter vizet forrásig és öntsd egy tepsibe, és tedd a sütő legaljába. A tepsi fölé tedd be a rácsra a bakancsokat és hőlégkeverésen 40-50 fok közt legalább 1 óra hosszán keresztül tartsd a bakancsokat a bezárt sütőben, hogy a bőr megszívhassa magát párával. A behatási idő végeztével vedd ki a sütőből a bakancsot, és vedd fel a lábadra, vagy tömködd ki alakra újságpapírral és hagyd szobahőfokra hűlni. 22 foknál NE legyen hidegebb! Általában 10-15 perc alatt lehűl. Aztán kend át vékonyan ezzel: [link] Aztán egy óra múlva ismételd meg az átkenést.
Ha eddig a lábadon volt, ezután leveheted, és papírral kitömködve, rogyás és ránc mentesen tárold. Hordás előtt waxold ki, és 5 perc beszívódás után fényesítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!