Soha nem érkezett meg a levél külföldre, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Pontosan 1 évvel ezelőtt elpostáztam egy levelet Dél-Amerikába de soha nem érkezett meg! A cím, a címzés rendben volt, kifizettem, feladtam. Ezek szerint soha nem küldték el, vagy megragadt valahol? Mit tudnék tenni ez ügyben, vagy már felejtős? És ha ismételten szeretnék levelet küldeni, mi a garancia, hogy annak a levélnek nem ugyanez lesz-e a sorsa?2021. jan. 3. 22:24
1/7 anonim válasza:
Kérj tudakozványt a postán a ragszám alapján, hogy hol van, mi lett vele. A posta oldalán is rákereshetsz ragszám alapján, hogy mi van a levéllel ( [link] Ha esetleg nem ajánlva adta fel, akkor nem lehet mit tenni.
Garancia nincs rá sajnos, hogy most sikerül kézbesíteni.
2/7 anonim válasza:
Ha ajánlottan adod fel, némi garanciát ad, de nem 100% hogy így is kézbesítve lesz. Ebben az esetben tudod nyomon követni és kártérítést is kérni, ez mégis több, mint a semmi vagy a sima levélküldeménynél.
3/7 anonim válasza:
van egy vigisdoboz gyűjtő haverom, ő rendszeresen így járt a Brazil, Mexiko stb leveleivel.
Fel is adta... mármint a levelezést.
Ha valami nagyon fontos akkor küldd futárszolgálattal - persze annak borsos az ára, de tuti odaviszik.
4/7 A kérdező kommentje:
Az a levelem nem volt ajánlott, emlékszem az árára. De akkor meg fogom próbálni ajánlott elsőbbségiként, hátha elér! Állítólag 5-10 nap, de kitudja...
2021. jan. 4. 03:19
5/7 BlackSword válasza:
A nemzetközi ajánlott levél automatikusan elsőbbségi... mindenféleképpen ajánlva add fel...
De hogy mi történhetett, jó kérdés...
6/7 anonim válasza:
5-10 nap? osztrák haverral szoktunk levelezni néha poénból az szokott 5 nap lenni :D
7/7 A kérdező kommentje:
Ja értem, hát nem vagyok jártas a levelezésben, de köszönöm a válaszokat 😊
2021. jan. 4. 10:59
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!