Egy válasz érékelésekor miért azt veszitek figyelembe, hogy a válasz tetszik-e?
Rendszeresen van olyan érzésem, hogy mindenki csak az ízlésének megfelelő választ értékeli hasznosnak. A negatív válasz is lehet hasznos.
Szándékosan durva példa:Ha a Margitszigeten 20 liftes sílesikló pályát akarok építeni, az segít, aki lebeszél. Függetlenül attól, hogy NEM-mel válaszol arra, amit kérdeztem. Tudom, hogy a példa nagyon vad, de félreérthetetlen.
Beidegződés a közösségi oldalakról, hogy ha valamit olvasol arra reagálhatsz, hogy tetszik vagy sem. 15 évig ehhez az oldal hozzájárult abban is, hogy a hasznos/nem hasznos válaszok ikonja a Facebookról is ismert "tetszik" gombbal volt jelölve, illetve annak párjával, ami következik: nem hasznos = nem tetszik.
Ezen kívül az van minden válasz alsó sarkába írva az értékelőgombok elé: "Hasznos számodra ez a válasz?" - akinek nem tetszik, jellemzően nem is fogja hasznosnak találni.
Mert az embereknek sérti az egójukat, ha valaki nem ért velük egyet. Volt egy kérdés, hogy "milyen előfizetésed van" valaki beírta hogy "telekom, előfizetős" oszt lement 20%-ra... Én meg csak pislogtam, hogy mi ezzel a baj? Teljesen jó válasz. Rövid, tömör...
Ja és vannak a trollok, akik el sem olvassák a választ csak lehúzzák.
Én egyébként csak a bunkó troll válaszokat szoktam nem hasznosnak jelölni, hiszen ennek van értelme. Még a simán bunkó válaszokat sem pontozom le, hiszen azért mert valami bunkó, még lehet igaz és teljesen jó, segítőkész válasz. Van, hogy egy ember csak akkor érti meg a dolgot, ha bunkón válaszolsz. Mint a kisgyerek. Hiába mondod hogy légyszi ne. Nem érdekli. Rácsapsz a kezére, utána érti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!