Hogy mondom azt angolul, hogy valaki valamilyen-buz1 (máshogy nem engedi, hogy leírjam XD, pedig van ilyen kifejezés), tehát a fan vagy rajongónak egy durvább/szlengesebb verziója?
Talán ezek közül jó valamelyik:
enthusiast
devotee
admirer
lover
addict
supporter
follower
disciple
adherent
backer
zealot
champion
votary
expert
connoisseur
aficionado
buff
fiend
freak
bug
nut
maniac
groupie
junkie
jock
barmy army
Nem mondtam, hogy a tökéletes válasz megadója vagyok. Nem mondtam, hogy mind kiváló. Nem mondtam, hogy mindent felsoroltam. Nem mondtam, hogy én vagyok az egyetlen igaz ember.
De a kérdezőnek talán tudtam segíteni, a célom az volt.
Szia.
Bemásoltál egy szólistát a Thesaurusból, amiből a kérdezőnek valószínűleg a nagy része ismeretlen lesz, mondván, hogy majdcsak jó lesz valamelyik... Én is venném a kalapom a helyedben.
Kérdező: szerintem az eddigiek közül ami derogáló szleng lehet: freak, nut, junkie(?), nerd, fanboy
semleges(ebb): addict, buff, fiend, bug (de ezt személyre nem használják), maniac, hound
A többit szerintem felejtsd el, főleg ha szlenget keresel, főleg ha arra, amit kérdeztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!