Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kik kitalált és valós szereplő...

Kik kitalált és valós szereplők a Sven Hassel könyvekben?

Figyelt kérdés
A szereplők akik az elsőbe voltak biztos élnek/éltek csak más néven. pl. Hinka, Papa(Beier), Porta, Pici, Stege, Steyer, Von Barring.
2010. aug. 12. 20:13
 1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az összes szereplő valós, legalábbis azt olvastam, hogy Sven Hassel ezt mondja. De vmiért nem mindenki hisz neki.
2010. dec. 6. 14:33
 2/4 anonim válasza:
A főszereplők közül úgy tudom mindenki valós, viszont a helyszínek közül nem mindegyik...Sven bá' azért nem harcolta végig egész európát.
2012. jún. 24. 23:58
 3/4 anonim válasza:
A svenhassel.com -on nézelődj :) (nagyon aktuális a válaszom XD) Amúgy Papa, Porta, és Pici léteztek, Porta elesett Oroszországban asszem, sztem Papa is elesett a háborúban, Pici meg ment az idegenlégióba a Légióssal, és haláláig tartotta is a kapcsolatot Svennel :) A többi felsoroltról nem tudom, viszont: Heide a keletnémet hadsereg tagja lett a háború után, Gregor Martin pedig valamit dolgozott (költöztető?), hümm... Barcelonára nem emlékszem, de ez is ott van a svenhassel.com-on, én is onnan tudom :)
2013. máj. 31. 20:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Érdemes kutatni az után milyen és mekkora kritikát kaptak a könyvei. Könyveinek tartalma erősen kifogásolható. Nyolc évvel jelent meg az első könyve a háború után és "legyártott" belőle egy tucatot. Szerintem a szereplők kitaláltak ugyan úgy min a benne szereplő többi német katonák, gondolok itt az erőltetett "nácizásra" és a "porosz katonáskodásra". Egyszerűen pénzért dolgozott és bejött neki. :(
2017. aug. 1. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!