A kijárási tilalom akkor dec 11.-én 00:00-05:00 valamint 20:00-24:00 időszakban még érvényes lesz, ugye?
Jelenleg 3.-a van. 11-e előtt akár egy nappal is kihirdethetik, hogy 12-től milyen új szabályok lesznek, ha egyáltalán változtatnak.
11-én 24.00 óráig él a mostani törvény. Nulla óra 1 perctől pedig az újak, ha lesznek.
Még nincs végső döntés a szigorítás folytatásáról december 11-e után, de nem kizárt, hogy maradnak a korlátozások. Karácsony és szilveszter viszont külön elbírálás alá esik - jelentette be Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
Orbán Viktor kormányfő különböző szakemberekkel konzultál a következő napokban, majd az operatív törzs elé viszi a hallottakat, s ezután dönt a kormány – várhatóan a jövő héten – arról, hogy fennmaradjanak-e a mostani szigorítások.
Úgy bizony, a 484/2020. kormányrendeletben, a bejelentett és meghirdetett, azóta is hirdetett és emlegetett időtartamhoz képest rosszul jelent meg az, hogy meddig alkalmazható.
1.) Még a [link] 2020. november 26-án frissített tájékoztatója is ezeket tartalmazza (részben kiemelt, vastagbetűs írással)
„A kormány november 11-én a veszélyhelyzettel együtt, 30 napra újabb védelmi intézkedéseket is kihirdetett.”
„A 30 napra érvénybe lépett új védelmi intézkedéseket tartalmazó kormányrendelet elérhető a Magyar Közlöny 2020. évi 242. számában, 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről”
↑ Képen: [link]
↑ Az elérhetősége: [link] /aktualis
2.) A fent is említett, a 20 órától 5 óráig tartó kijárási korlátozást is elrendelő 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet ezt tartalmazza:
„29. § Ez a rendelet 2020. november 11. napján lép hatályba.”
„28. § E rendelet rendelkezéseit 2020. december 11-ig lehet alkalmazni.”
↑ A rendeletet tartalmazó, 2020. november 10-én, kedden megjelent 242. számú Magyar Közlöny elérhetősége: [link]
Ugyanakkor, ha valaminek a kezdőnapja 2020. november 11. és a befejező napja 2020. december 11., az bizony nem 30, hanem 31 napig tart: [link]
És a kormányrendelet megjelenése óta nem módosították a fenti dátumokat. Ez látható a Nemzeti Jogszabálytárban elérhető, többször módosított, jelenlegi formájában 2020.12.03 - 2021.02.08 időszakban hatályos 484/2020. (XI. 10.) kormányrendeletben: [link] (Azért változott mától a szöveg, mert a tegnapi kormányülésen eldöntött módosítások mától hatályosak.)
A kormányrendelet alapján a 20 órától 5 óráig tartó kijárási tilalom is érvényben lesz még 2020. december 11-én; hacsak addig nem módosítják.
Az egyik nem igaz, és amíg ez a dátum szerepel a kormányrendeletben, addig a 30 nap és vele együtt a 2020. december 10. nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!