Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha van egy személyigazolvány...

Ha van egy személyigazolvány számom, valahol eltudom kérdezni, kihez tartozik?

Figyelt kérdés
A postán valaki átvette a csomagomat, de nem tudják, hogy ki, mivel nem kellett aláírni érintésmentesség miatt. Nagy értékű csomag volt, de semmiben nem tudnak segíteni, de ide adtak egy személyigazolvány számot, hogy tessék, ő vette át. Letudom valahol kérdezni, hogy megtudjam az illető nevét?

2020. nov. 20. 16:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem, azért elég durva dolog lenne ha te bárki igazolványát le tudnád kérni, és annak adattartalmát felhasználni. Ezek olyan személyes adatok amiknek a kezelése szigorú feltételekhez kötött, és nem szerepel nyilvános adatbázisban, így lekérési oldal sincs hozzá (illetve van, jogszabály által előírt kötelezettség esetén egy szűk körnek, például hatóságok, közjegyzők, ügyvédek - de nekik is korlátozott a jogalap, ami során ezt megtehetik, így bemondásra, kérésre sem, mivel a lekérdezés naplózva van és elszámolási kötelezettségük van vele).

A rendőrségnek lehet erre jogosultsága, mivel 'lopás' történt és van olyan bizonyíték ami alapján ki lehet indulni, velük érdemes felvenni a kapcsolatot és még konkrétabban feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen, a nyomozás során pedig a SZIG.számból rögtön megvan az adott személy.

Feltéve, ha okmányt adott át, és nem csak bemondta a számokat. Én vettem már át a postától úgy is csomagot, hogy elég volt bediktálni egy karaktersort, illetve úgy is, hogy nem volt kéznél az igazolvány és a kézbesítő ezért egy random karaktersort írt be. Ezek nem posta ügyfélszolgálati eseteket voltak, hanem házhoz szállítás, valószínűleg a postán ezt nem merik megcsinálni.

2020. nov. 20. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Feljelentés a rendőrségen, és ők majd kinyomozzák, ha elég értékes volt. Reklámálhatsz a feladónál is, meg a postánál meg kell írásban kifogásoljad az átvételt.
2020. nov. 20. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Pont ezen gondolkodtam valamelyik nap, mikor átvettem egy csomagot. Gyakorlatilag bármilyen számot ráírhattam volna, pont nem érdekelte őket, senki nem ellenőrzi. Jobb helyeken elkérik a személyit és megnézik...

Mondjuk az érdekes, hogy hogyan tudta valaki kikérni a csomagodat... ahhoz tudnia kellett, hogy valami jött a te nevedre.

Sajnos te tényleg nem tudod sehol lekérdezni a személyi ig. számát, csak a rendőrség. Mivel nagy értékű lopásról van szó, szerintem fognak vele foglalkozni. Csak hát igen, ki tudja, milyen számot írt rá a tolvaj a papírra. De talán van a postán kamera meg ilyesmi, és utána tudnak járni.

2020. nov. 20. 17:26
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez a fura, mert ha nem is volt nála értesítő, tudnia kellett hogy kinek a nevére jött csomag. A postán pedig vagy személyit kérnek hogy igazolja a névazonosságot (ezt adta át), és/vagy pedig lakcímkártyát, hogy igazolja, hogy azonos lakcímen él, így jogosult átvenni.
2020. nov. 20. 17:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam, hogy nem lehetséges, de azért hátha :( Hétfőn beindítom a panasz kezelést, aztán reménykedem a legjobbakban. Köszönöm a válaszokat!
2020. nov. 20. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!